29 / 04 / 2024

Emekli olmadan 3 formülü bilmeniz önemli! Bu formülü bilenler daha yüksek emekli maaşı alacak

Emekli olmadan 3 formülü bilmeniz önemli! Bu formülü bilenler daha yüksek emekli maaşı alacak

Çalışma hayatında yüksek bir gelir elde etmek geleceğiniz için oldukça önemlidir. Bu geliri artırmak için ise sigorta primlerinizi düzenli ve yüksek bir şekilde ödemeniz gerekir. Sigorta prim ödemeleri gelecekteki maaşınızı doğrudan etkiler. 



Emekli maaşı, çalışma hayatınız boyunca ödediğiniz primlere dayalı olarak belirlenir. Bu nedenle emekli olmayı düşünüyorsanız yüksek bir emekli maaşı alabilmek için belirli şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. İşte gelecekte daha yüksek bir emekli aylığı almanızı sağlayacak bazı önemli ipuçları...

Emeklilik sürecinde neler dikkate alınmalıdır?

Emeklilik döneminde alacağınız maaşın temelleri, çalıştığınız yıllar boyunca ödediğiniz primlere dayanmaktadır.  Dolayısıyla, gelecekteki emekli maaşınızı artırmak istiyorsanız, çalıştığınız dönemde prim ödemelerinizi düzenli olarak gözden geçirmeniz önemlidir. Yüksek prim ödemeleri emekli aylığınızı direkt yükseltecektir. 

Emeklilik sürecinde dört önemli formül

Emeklilik öncesi emekli maaşı miktarını artırmaya yönelik dört önemli formül bulunmaktadır. Bu formüllerden biri emeklilik dönemi için sigorta primi ödemesi yaparken dikkate alınan miktarı içermektedir. Çalıştığınız süre zarfında ödediğiniz sigorta primlerinin gelecekte alacağınız emekli maaşı üzerinde etkisi büyük olacaktır.

Prim gün sayısı emekli maaşınızın artırılmasında büyük bir öneme sahiptir. Ancak sadece uzun yıllar çalışmak yeterli değildir. Bununla birlikte brüt kazancınızı yüksek bir seviyede tutmalısınız. Eğer birden fazla işte çalışıyorsanız her iki iş için de prim ödemelerini eksiksiz olarak yapmanız gereklidir.

Emekli olmadan 3 formülü bilmeniz önemli! Bu formülü bilenler daha yüksek emekli maaşı alacak

Yüksek emekli aylığı almak için ipuçları

Emekli maaşı alabilmek için gerekli olan temel şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Ancak yüksek bir emekli aylığı elde etmek için dikkate almanız gereken ipuçları şu şekildedir:

Emeklilik yaşınıza ne kadar yakınsanız, prim ödemelerine başlama zamanınızı o kadar ertelememelisiniz. Erken başladığınızda daha uzun bir süre boyunca prim ödeme fırsatınız olur ve emekli aylığınızı artırabilirsiniz.

 Özellikle son çalışma yıllarınızda ek gelir kaynaklarına yönelmek, prime esas kazanç değerlerinizi artırmanıza yardımcı olabilir.

SGK'nın resmi internet sitesi veya e-Devlet üzerinden prim ödemelerinizi detaylı bir şekilde takip etmek önemlidir. 

Sigortalılık sürenizi tamamladığınızda emekli aylığı talebinde bulunmalısınız.

SSK, Bağkur, EYT, Emekli Sandığı emeklilerine müjde üstüne müjde! Kasım ayında 3 farklı ödeme yapılacak! 

Emeklilik yaşı 70 olacak, maaş bağlama oranı yüzde 25'e inecek! Buz kestiren iddia: Emekli maaşları düşük mü verilecek?

Milyonlarca emekliye soğuk duş! Emeklileri ayağa kaldıracak iddia, yılbaşında zam mam yok!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön