02 / 05 / 2024

Milyonlarca emekliye soğuk duş! Emeklileri ayağa kaldıracak iddia, yılbaşında zam mam yok!

Milyonlarca emekliye soğuk duş! Emeklileri ayağa kaldıracak iddia, yılbaşında zam mam yok!

Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli maaş zammına göz dikti. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları emeklilerin keyfini kaçırmaya başladı.



Milyonlarca emekli yılbaşında ciddi bir zam oranı ile şartlarının iyileştirilmesini bekliyor. Fakat yılbaşı zammına dair öngörüler de emeklilerin canını sıkmaya başladı. Özellikle 7 bin 500 TL maaş alan emeklilerin. Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca emekli maaş zammına göz dikti. Ancak SGK uzmanı Özgür Erdursun'un açıklamaları emeklilerin keyfini kaçırmaya başladı.

Milyonlarla emekli zam beklerken peş peşe yapılan açıklamalar keyiflerini kaçırıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı (SGK) Özgür Erdursun, 2024 yılında gerçekleştirilecek olan emekli maaşı zammına ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Erdursun, "Emekli, 2024’de 7 bin 500 Türk Lirası almaya devam eder" dedi.

Açıklamaları en çok takip edilen sosyal güvenlik uzmanlarından Özgür Erdursun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada emeklileri üzdü.

Kök maaşa dikkat çeken Erdursun, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 Türk Lirası değil 5.000 Türk Lirası olduğunu vurgulayarak yüzde 50 zam yapılması halinde maaşlardaki değişikliğin ne olacağını anlattı.

Milyonlarca emekliye soğuk duş! Emeklileri ayağa kaldıracak iddia, yılbaşında zam mam yok!

“7 BİN 500 TL 2024’TE DE DEVAM”

HalkTV'nin haberine göre, Erdursun yaptığı açıklamada 2024 yılında emekli aylıklarına gelecek olan zammı açıkladı. Emekli aylıklarının hesaplanmasında kullanılan katsayılarda yapılacak değişikliklerin emeklilerin maaşlarını nasıl etkileyeceğini kaydetti. 

Özgür Erdursun, emekliye enflasyon farkı ve oransal artış (refah payı) toplamında yüzde 50 zam verilmesi halinde, kök aylığı 5.000 lira olan ve 7 bin 500 liraya tamamlanan aylığı alan emeklinin 2024 yılında da 7 bin 500 lira almaya devam edeceğini söyledi.

Emeklilerin yılbaşında alacağı zammın maaşları ne kadar etkileyeceğini SGK uzmanı Erdursun şöyle anlattı:

“Ocak ayında emekliye enflasyon farkı ve oransal artış toplamında yüzde 50 zam verilirse, kök aylığı 5.000 lira olan ve 7 bin 500 liraya tamamlanan aylığı alan emekli 2024 yılında da 7 bin 500 lira almaya devam eder. Çünkü bu durumda emekli aylığı artış katsayısı yüzde 50 artar ve bu katsayı sabit kalır.”

Kentsel dönüşümde yeni reform paket: Özel mahkemeler kuruluyor! Dönüşümdeki anlaşmazlıklar çözülecek!

SON DAKİKA! Arıcılık yapanlara yeni destek müjdesi: Tam bu kadar verilecek! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

TOKİ Aksaray projesiyle tek bir ilçeye 270 konut, 178 dükkan ve 126 ofis geliyor! Dev projenin ihalesi yarın!


Geri Dön