05 / 05 / 2024

Emekli olmaya hak kazanan EYT’liler dikkat! SGK’dan önemli uyarı geldi!

Emekli olmaya hak kazanan EYT’liler dikkat! SGK’dan önemli uyarı geldi!

Sabahın erken saatlerinde büyük bir sevinçle, SGK müdürlüklerinde işlem için sıraya giren ya da e-devlet kapısından başvuru yapmak için mesai harcayan EYT'liler için SKK’dan çok önemli bir uyarı geldi.



DÜZENLEME DAHA YASALAŞMADI!

SGK’dan tarafından yapılan yazılı açıklamada “Söz konusu düzenlemenin henüz yasalaşmadığı ve sürecin daha tamamlamadığı hatırlatılarak, “Yasa yürürlüğe girmeden yapılan bu işlemlere istinaden aylık bağlama işlemi yapılması yasal olarak mümkün değildir” ifadeleri kullanıldı.

Emekli olmaya hak kazanan EYT’liler dikkat! SGK’dan önemli uyarı geldi!

Açıklamada ayrıca, düzenlemenin yürürlüğe girdikten sonra aylık talebinde bulunulması halinde, aylık bağlama işleminin en kısa sürede sonuçlandırılacağı bildirilirken, konuyla ilgili sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile SGK açıklamalarına göre hareket edilmesi gerektiğinin önemle altı çizildi.

EYT kapsımında emekli olmak isteyen on binlerce kişi sabahın erken saatlerden itibaren SGK binalarına giderek, il ve ilçelerdeki sosyal güvenlik merkezleri önünde kuyruğa girmişti. Bu olağanüstü durum karşısında polis ekipleri de yoğunluğun yaşandığı bölgelerdeki SGK binalarının önünde güvenlik önlemi almıştı.

Bu arada SGK müdürlüklerinde çalışan görevliler ise emeklilik hakkını kullanmak isteyen ve kuyruklarda saatlerce sıra bekleyen vatandaşlar tarafından borçlanma ve emeklilikle ilgili soru yağmuruna tutulmuştu.

Gün ışımadan kendilerini sokağa attılar: SGK müdürlüklerine EYT’li akını!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön