Kent Haberleri

Emekli olup çalışmaya devam edecekler dikkat! Hemen hesaplanan rakamlara bakın! Prim ödemeniz tam bu kadar olacak!

'Emekli olup çalışmaya devam etmek mantıklı mı? Avantajları neler?' sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Emekli olup çalışmaya devam edecekler dikkat! Hemen hesaplanan rakamlara bakın! Prim ödemeniz tam bu kadar olacak!  Ekonomimcom köşe yazarı SGK E Başmüfettişi Ahmet Metin Aysoy, bugünkü köşesinde emekli olup çalışmaya devam etmenin avantajlı olup olmadığını kaleme aldı

Son zamanlarda 'Emekli olup çalışmaya devam etmek mantıklı mı? Avantajları neler?' sorusunun yanıtı merak ediliyor. 

Ekonomimcom köşe yazarı SGK E Başmüfettişi Ahmet Metin Aysoy, bugünkü köşesinde emekli olup çalışmaya devam etmenin avantajlı olup olmadığını kaleme aldı. 

Ahmet Metin Aysoy, konu ile ilgili yazısına "Bu yazımızda, emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmeleri halinde 4/a sigortalıların mevcut Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uygulaması açısından bilmelerinde yarar bulunan hususları açıklamaya çalışacağız" ifadelerini kullanarak başladı. 

Emekli olup çalışmaya devam edecekler dikkat! Hemen hesaplanan rakamlara bakın! Prim ödemeniz tam bu kadar olacak!

Ekonomimcom köşe yazarı SGK E Başmüfettişi Ahmet Metin Aysoy, işe ara vermeden, SGK’ya emeklilik nedeniyle işten ayrılış bildirimi yapılması gerektiğini belirtti ve "Ertesi gün sosyal güvenlik destek primine tabi olarak SGK’ya işe giriş bildirimi. Böylece işe ara vermeden emekli olabilirsiniz" açıklamasında bulundu. 

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken hususu da açıklayan Ahmet Metin Aysoy, "İşe giriş bildiriminizin muhakkak “sosyal güvenlik destek primine” tabi olarak SGK’ya yapılması gerekmektedir" diye konuştu. 

Sosyal güvenlik destek primine tabi işe giriş bildiriminin vatandaşa emekli maaşı ile çalışma ücretini alma imkanı sunacağına dikkat çeken Aysoy, emekli çalışanların ödeyeceği primlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Emekli olup çalışmaya devam edecekler dikkat! Hemen hesaplanan rakamlara bakın! Prim ödemeniz tam bu kadar olacak!

Emekli çalışan yüzde 7.5 daha az prim ödüyor 

Ücretle çalışanın SGK primine esas brüt aylığından yüzde 15 oranında prim kesildiğini aktaran SGK E Başmüfettişi Ahmet Metin Aysoy, "Oysa, emekli çalışanın SGK primine esas brüt ücretinden sadece yüzde 7,5 oranında 'sosyal güvenlik destek primi' kesintisi yapılır" açıklamasında bulundu.

Bu şekilde emekli çalışanın brüt ücretinden yüzde 7,5 oranında daha az SGK prim kesintisi yapılacağına dikkat çeken Aysoy, küçük bir hesaplamayla ne kadar az prim ödeneceğini anlattı. 

Emekli olup 6 ay daha çalışmaya devam edenler "6 ay x brüt ücret x yüzde 7.5" oranında daha prim öder. 

Emekli olup 12 ay daha çalışmaya devam edenler ise "12 ay x brüt ücret x yüzde 7.5" oranında daha az prim ödüyor. 

Aysoy mevcut uygulamanın şu an bu şekilde olduğunu belirtti ve yazısını "EYT’liler için değişik bir uygulama getirilir mi? Hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

SSK ve BağKur emeklilerine resmen soğuk duş! Az önce tek tek açıklandı, duyan emeklinin adeta aklı durdu! Hemen bakın!

Gram altının 1.200 TL'yi aşacağı tarih resmen belli oldu! Analistler peş peşe açıkladı! Görmeyen duymayan kalmasın

Gündemdeki isimden borsa için sert uyarı! Yatırımcı kaçacak, piyasada huzur kalmayacak!

Altında şaşkına çeviren rakam geldi! Analistler peş peşe duyurdu: Altın bu rakama yükselecek!