Kent Haberleri

Emekli promosyonlarına zam müjdesi! Bankaların yeni promosyon rakamı sızdı, 30 bin TL ödemeyi duyanlar inanamadı! 

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Temmuz 2024 zammı resmen açıklandı, söz konusu bu gelişmeden sonra gözler de promosyon rakamlarına çevrildi. Peki emekli promosyon ödemeleri ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi tarafından adeta dört gözle beklenen Haziran 2024 enflasyon rakamları 3 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. 

Söz konusu enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 enflasyon farkı verileceği kesinleşmiş oldu. Ekonomimcom'un edindiği bilgiye göre, milyonlarca emeklinin maaşının artmasıyla beraber pek çok özel banka emekli maaşı promosyonlarını artırmak için düğmeye bastı.

EMEKLİ PROMOSYONLARI NE KADAR OLACAK? 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre emekliler için aldıkları maaşlara göre promosyon veren bankalar söz konusu bu miktarın yeni zam oranlarıyla artırılması için değerlendirme sürecine girdi. Yine ekonomimcom'un bankacılık kaynaklarından edinmiş olduğu yeni bilgilere göre bankalar promosyon miktarını en az 10 bin Türk Lirası en fazla 30 bin Türk Lirası şeklinde güncelleyecek.

ARTAN MAAŞLARA GÖRE GÜNCELLEME İSTENECEK 

Ayrıca diğer bir taraftan emekli vatandaşlar maaş zamlarından sonra bankalardan promosyonlarını yeni maaşlarına göre güncellenmesini talep edebilecek. Ayrıca eğer bankalar promosyon farkını vermezse emekli vatandaş yeni bir bankaya geçme hakkına sahipler.

Fakat taahüt süresi dolmadan başka bankaya geçebilmenin de bazı şartları mevcut. Söz konusu promosyonu taşımak herhangi bir ceza gerektirmiyor ancak yalnızca önceden alınmış bedelin iadesi gerekli.

Konu ile ilgili olarak bir örnek vermek gerekirse, 3 sene için 1.500 Türk Lirası  aldık. Aradan 2 sene geçti, 1 sene kala bozduk. Eğer kaç ay kaldıysa geride o aylara tekabül eden promosyon ücretini iade edip bu sözleşmeden dönebiliriz. Yine örnek verirsek, eğer 36 ay anlaşma karşılığı 1.500 Türk Lirası aldıysak ve aradan 24 ay geçtiyse geriye kalan 12 ay için 500 Türk Lirası bedeli iade ederiz. 

İŞTE BANKALARIN GÜNCEL EMEKLİ PROMOSYON KAMPANYALARI

İş Bankası, Denizbank, Halkbank, Türkiye Finans, Vakıfbank, Fibabanka ve Ziraat Bankası 12 bin TL'ye kadar promosyon ödemesi verirken, Akbank, ING ve QNB Finansbank 15 bin TL'ye kadar promosyon veriyor. 

 

Kirada yüzde 25 zam sınırı bitti! Mağdur olma sırası kiracıya geldi!

1000 TL'lik banknotlarla ilgili flaş gelişme

Doların 36 TL olacağı tarih açıklandı