22 / 07 / 2024

Emekli promosyonlarında EYT bereketi!  Bankalarda rekabet kızıştı… 15 bin lira müjdesi!

Emekli promosyonlarında EYT bereketi!  Bankalarda rekabet kızıştı… 15 bin lira müjdesi!

Emekli maaşları için bankaların verdiği promosyon miktarının EYT rüzgarıyla daha da artacağı öngörülürken, ilk bilgiler de peş peşe gelmeye başladı. Peki emekli maaş promosyonları kaç liraya çıkacak?





 

Emeklilikte yaşa Takılanlar (EYT) kanununun çıkmasıyla birlikte sisteme ilk aşamada 2,5 milyon yeni emeklinin katılacak olması, bankalar arasında emekli maaş promosyonu rekabetini de alevlendirdi.

Mevcut durumda emekli promosyonları en düşük emekli maaşına 3.000 TL, en yüksek 5.000 – 7.000 TL arasında ödeniyor.

EYT’liler, uzun mücadelelerinin ve bekleyişlerinin sonuçlarını,  yasanın Cumhurbaşkanının onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle almış oldu.   SGK’da EYT’liler için yoğun mesai başlarken, başvurusu en önce sonuçlananların ilk maaşını alacağı tarih olarak Nisan ayı telaffuz ediliyor.

BANKALARDA MESAİ BAŞLADI

EYT’nin çıkışıyla birlikte bir süredir maaş promosyonlarına yeni yılla birlikte gelecek zammın çalışmasını yapan bankalarda da hareketlilik başladı.

Emekli promosyonlarında EYT bereketi!  Bankalarda rekabet kızıştı… 15 bin lira müjdesi!

Çünkü maaş promosyonunu yüksek miktarda ödeyen bankalar, yeni müşteri sayısını arttıracak.  Bankalar çalışmalarına hız verirken, yeni emekli maaşı promosyon miktarının kaç TL olacağına ilişkin rakamlar da bir bir telaffuz edilmeye başlandı.

Peki emekli maaşları için ödenen promosyona zam gelecek mi? Emekli maaş promosyonları kaç TL zamlanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön