02 / 10 / 2024

Emekli promosyonlarında EYT bereketi!  Bankalarda rekabet kızıştı… 15 bin lira müjdesi!

Emekli promosyonlarında EYT bereketi!  Bankalarda rekabet kızıştı… 15 bin lira müjdesi!

Emekli maaşları için bankaların verdiği promosyon miktarının EYT rüzgarıyla daha da artacağı öngörülürken, ilk bilgiler de peş peşe gelmeye başladı. Peki emekli maaş promosyonları kaç liraya çıkacak?




EYT’den ilk aşamada emekli olacakların sayısının 2,5 milyonu bulacağı beklenirken, emekli işlemlerini tamamlayanların, ilk maaşlarını alacakları bankayı seçme olanağı bulunuyor. Emekli maaşı için banka seçimi emeklilik işlemleri sırasında SGK’ya bildirilerek ya da e-devlet üzerinde yapılabiliyor.

Emekliler, maaş promosyonunu kamu ya da özel her bankadan  2 yıl boyunca banka değiştirmeme taahhüdünde bulunarak alabiliyor.  Sisteme katılacak emekli sayısı yüksek olunca bankaların da yeni müşteri kazanmak için promosyon miktarını beklenilenin de üstüne çekeceği yorumları yapılıyor.

YÜZDE 100 ZAM MASADA

Buna göre promosyon tutarının mevcut durumda en yüksek 5 bin – 7 bin 500 lira aralığından en az yüzde 100 oranında zam yapılarak 10 bin liradan 15 bin liraya kadar çıkacağı öngörülüyor.

Emekli promosyonlarında EYT bereketi!  Bankalarda rekabet kızıştı… 15 bin lira müjdesi!

Emeklilerin promosyon konusunda bilinçli olmaları ve maaşını taşımadan önce görüştüğü bankayla ne kadar promosyon vereceği konusunda bilgi almaları öneriliyor.

BANKALAR İÇİN EMEKLİLER ÖNEMLİ

Promosyonla gelen yeni müşterilerin bankalar için önemli bir müşteri kitlesi olduğunu vurgulayan Ekonomist Muhammet Bayram, "Banka promosyonları son dönemde hem bankalar, hem de maaş müşterileri açısından çok önemli duruma geldi. Bankalar için, bankaların TL mevduatı tutma oranı artırıldığı için önem taşıyor. Eğer bankaların döviz mevduatı yüzde 50’den fazla miktardaysa Merkez Bankası’nın zorunlu karşılığı ve devlet tahvili alma zorunluluğu yükseltildi. Bu nedenle de bankaların TL mevduatları yoksa zarar edecekleri için bankalar bir promosyon yarışına girme durumunda olacak.. 5 bin ile eklemelerle birlikte 15 bin lirayı bulan promosyon ödemeleri olacağını bekliyorum. Bunun için promosyon ödemesi alacak vatandaşlar, bankaya gidip ‘bana ne kadar promosyon vereceksin?’ sorusunu sormalıdır" açıklamasında bulundu.

EYT’liler, emeklilik işlemlerini böyle hızlandırabilirsiniz!  “Emekli olabilir” belgesi böyle çözülecek

 Deprem bölgesinde çift maaş  ödenebilir!  Bölgede çalışanlar için önemli teşvik...

Cumhurbaşkanı açıkladı! Depremzedelere 15 bin TL taşınma yardımı başladı… Nasıl başvurulacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön