17 / 05 / 2024

Emekli temmuz zammı belli oldu mu?

Emekli temmuz zammı belli oldu mu?

Emekli ve memur temmuz zammına sayılı günler kaldı. Milyonlarca emekli ve memurun merakla beklediği zam oranları enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte belli olacak...



Milyonlarca emekli ve memur temmuz zammı için haziran ayı enflasyon rakamlarını büyük bir merakla beklemeye devam ediyor. TÜİK önümüzdeki günlerde verileri açıklayacak, açıklanan rakamlarla birlikte zam oranları da netliğe kavuşmuş olacak. Peki, zamlar yüzde kaç olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte merak edilenler...

ENFLASYON RAKAMLARI NELER?

CNNTÜRK'te yer alan habere göre; mayıs ayında enflasyon oranının yüzde 0.89 olarak açıklanmasından sonra yılın ilk 5 ayındaki enflasyon yüzde 6,39 oldu.

Emekli temmuz zammı belli oldu mu?

MEMUR ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLACAK?

Toplu sözleşme ile memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için yüzde 3 zam yapıldı. Haziran ayına ait rakamların açıklanmasının ardından enflasyonun toplamda yüzde 3'ü aşan kısmı zam olarak yansıtılacak. Bu oran şu anda yüzde 3,39. Ancak kesin oran için Haziran ayı rakamları beklenecek.

Emekli temmuz zammı belli oldu mu?

 

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Emeklilerin de 6 aylık enflasyon oranında zam alacağı düşünüldüğünde bu oranın yüzde 7'yi geçmesi bekleniyor. Mayıs ayı rakamları dahil edildiğinde enflasyon yüzde 6,39 olarak belirlendi.

Ortaya çıkan enflasyon verileri, SSK ve Bağkur emeklilerinde yüzde 6,39'luk zam yapıldığını gösteriyor. Haziran ayının enflasyon oranının ise 5 Temmuz 2021 Pazartesi günü açıklanması bekleniyor.

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?

Emekliye temmuzda 550 lira zam!

Emekliler dikkat! Beklenen zam müjdesi geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön