16 / 06 / 2024

Emekli Temmuz zammı için kötü haber geldi! 16 milyon emekli bekliyordu, reddedildi!

Emekli Temmuz zammı için kötü haber geldi! 16 milyon emekli bekliyordu, reddedildi!

Emekli ve memurların gözü 2024 Temmuz zammında. AK Parti'de seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı toplantılar tamamlanırken görüşmelerde Temmuz'da emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılmasının da önerildiği fakat reddedildi ortaya çıktı. İşte detaylar...



Ülkemizde 10 milyon 331 bin 697 SSK’lı, 715 bin 100 Bağ-Kurlu, 2 milyon 304 bin 714 Emekli Sandığı’ndan olacak şekilde toplam 15 milyon 351 bin 511 kişi emeklilik, malullük, ölüm aylığı ve dul ve yetim maaşı (pasif sigortalı) alıyor.

Bu sebeple emekli, malullük, ölüm aylığı ve dul, yetim maaşı alan milyonlarca kişinin de gözü 2024 Temmuz'da yapılacak zam oranında...

Türkiye İstatistik Kurumu 2024 yılının ilk dört ayı için enflasyonu yüzde 18,72 şeklinde açıklamıştı.

SSK (4a) ve Bağ-Kur (4b) ve Emekli Sandığı’ndan (4c) emekli olanlar için söz konusu bu oran Mayıs ve Haziran enflasyonuyla beraber oldukça kritik…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın tahminine göre altı aylık enflasyon yüzde 25-26 bandında gelecek. Söz konusu bu oran da emekli zammının belirlenmesinde kullanılacak.

Emekli Temmuz zammı için kötü haber geldi! 16 milyon emekli bekliyordu, reddedildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan pek çok kişinin gündeminde yer alan refah payı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada  “Bunu konuşmak için erken” cevabını vermişti. Bakan Işıkhan ayrıca açıklamasında “Şu anda bunu konuşmak için çok erken. Bunun için Temmuz'u bekleyelim” demişti.

Sosyal güvenlik uzmanı İsmail Sevinç de konu ile ilgili olarak yaptığı açılamada emeklilere yeni düzenlemenin zor göründüğünü dile getirerek, en düşük emekli maaşlarıyla ilgili umut olduğunu belirtmiş ve kendi tahminini şu şekilde açıklamıştı: “En düşük emekli aylığı 10 bin Türk Lirası'dan 12 bin - 13 bin Türk Lirası olur.”


ENFLASYON ÜZERİNDE ZAM TEKLİFİNE ONAY YOK

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in başkanlığında bir süredir milletvekilleri ile seçim sonuçlarının masaya yatırıldığı istişareler tamamlandı.

Söz konusu toplantıda, önümüzdeki Temmuz'da emeklilere enflasyonun üzerinde zam yapılması gerektiğini belirten milletvekilleri de oldu. 

Fakat söz konusu bu fikre “Hangi kaynakla bunu yapacaksınız. Durum ortada. Emeklilikle ilgili en yanlış adım Emeklilikte Yaşa Takılanlar oldu. Onun getirdiği fatura ödeniyor şu anda. Bu tip öneriler ülkenin hayrına olmaz" gerekçeleriyle itiraz edildi.

Ayrıca, seçim sürecinde yapılan bazı yanlışların sonrasında da sürdüğüne de dikkat çekildi. Özellikle ‘lüks ve şatafat’ görüntülerinin kamuoyunda tepki çektiği kaydedilirken, söz konusu seçim sürecinde ‘Çakarlı makam araçları’ ile yapılan çalışmaların vatandaşı kızdırdığı da kaydedildi.

Galatasaray'ın Florya konut projesi nasıl inşa edilecek? Son dakika açıklaması geldi! 

Milli Emlak 3 bin TL, 7 bin 500 TL ve 13 bin TL'ye arazi satıyor! Hem Mayıs hem de Haziran 2024 fırsatı!

Arazi yatırımında popüler iller ve bölgeleri hangileri? Alırken ve beklerken nelere dikkat edilmeli?


Geri Dön