28 / 04 / 2024

Emekli ve işçinin temmuz zammı maaş oranında yeni hesaplama! Tek tek hesaplandı!

Emekli ve işçinin temmuz zammı maaş oranında yeni hesaplama! Tek tek hesaplandı!

Emekli ve memur maaş zammı için yeni oran gelirken; emekliler, kamu çalışanları, asgari ücretliler için yılın ikinci artışı temmuz ayında yapılacak. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar neticesinde yeni zam oranları hesaplandı.



Türkiye'de milyonlarca vatandaşın geliri her yıl ocak ve temmuz aylarında asgari ücrete yeni zam gelmesiyle değişiyor. Emekliler, kamu işçileri için yılın ikinci artışı hesabı yapıldı.

Maaş zammında belirleyici olan enflasyon rakamları olacakken, enflasyon rakamlarına ilişkin gelen tahminler ve refah payı beklentileri zam oranları hakkında da ipucu veriyor.

Şimdi yeni maaş zamlarına ilişkin gelişmelere kesimler özelinde bakalım…

KAMU İŞÇİLERİ

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç devam ederken, 1 Mayıs’ta açıklanması öngörülen yeni zam oranlarında kamu kesiminin tekliflerini artırması ile aradaki fark da kapanıyor.

İşçiler taban ücret için 15 bin lira talep ederken, kamudan gelen teklif 12 bin liraya çıktı.

Yine işçiler ilk 6 ay için yüzde 45 oranında zam beklentilerini ifade ederken, buna rağmen kamudan yüzde 40 zam teklifi geldi. Görüşmelerin bu hafta belli olup 1 Mayıs tarihinde açıklanması öngörülüyor.

 Emekli ve işçinin temmuz zammı maaş oranında yeni hesaplama! Tek tek hesaplandı!

ASGARİ ÜCRETLİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sene tekrar ücret belirlenebileceği yönündeki açıklamaları sonrası tüm dikkatler asgari ücrette toplandı.

Bu yılın başında 8.506 TL net olarak açıklanan asgari ücret için haziranda tekrar komisyonun toplanması öngörülüyor.

Asgari ücret zammında etken faktör ise enflasyon rakamları olacak. Üç aylık enflasyon yüzde 12'yi geçmişti ve 3 Mayıs’ta açıklanacak nisan ayı enflasyonu ile 4 aylık rakam da belli olacak.

İşte detaylar...


Geri Dön