28 / 04 / 2024

Emekli ve memur maaş zamları belli gibi! İşte kuruşu kuruşuna maaş zamları böyle olacak!

Emekli ve memur maaş zamları belli gibi! İşte kuruşu kuruşuna maaş zamları böyle olacak!

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından temmuz ayında yapılması beklenen emekli ve memur maaş zamları genel hatlarıyla belli oldu. Haziran enflasyonu yüzde 1 veya 2 çıkma olasılığına göre, temmuz ayında yapılacak zam oranı yüzde 14 ile yüzde 17 aralığında değişecek.



Emekli ve memurlar temmuz ayında yapılacak ara zammın ne kadar olacağını merakla bekliyor. Uzmanlar, zam oranlarının haziran enflasyonuna göre zam oranlarının netleşeceğini belirtirken, bu konuda yapılan hesaplamalara göre kamuoyunda çeşitli rakamlar telaffuz ediliyor.

Emekli ve memur maaş zamları belli gibi! İşte kuruşu kuruşuna maaş zamları böyle olacak!

Memur ve emeklilere ocak ayında yapılan zammın ardından temmuz ayında da ikinci zammı yapılması bekleniyor. Temmuz zammı hesaplanırken; 2023 ocak, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarına ilişkin gerçekleşen enflasyon oranları ve ilk 6 aylık enflasyon farkı belirleniyor. Buna göre zam oranlarının belirlendiği belirtiliyor.

Peki, haziran ayında memur ve emeklilere ne kadar zam yapılacak? İşte kuruşu kuruşuna zam oranları?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön