20 / 05 / 2024

Emekli ve memur maaş zammında son dakika! Ek zam geliyor! İşte ilk rakamlar

Emekli ve memur maaş zammında son dakika! Ek zam geliyor! İşte ilk rakamlar

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü ocak ayında yapılacak olan zamlara çevrildi. Enflasyon oranlarına göre memur ve emekli maaşları netlemeye başlarken maaşları etkileyecek son dakika gelişmesi yaşandı.



EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARINDA  SON DAKİKA

Milyonların heyecanla beklediği ocak zammı yaklaşıyor. Emekli ve memur vatandaşlar zamları merakla beklerken, maaşlar için çıkacak orana 5-10 puan refah payı ekleneceği haberi gündeme oturdu.

Emekli ve memur maaş zammında son dakika! Ek zam geliyor! İşte ilk rakamlar

EK ZAM GELİYOR

Bu sene için enflasyon rakamları yüzde 65 ile yüzde 73,12 arasında belirleniyor. Eğer ilk tahmin gerçekleşirse SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 15.91, memurların ve emeklilerinin zam oranı ise yüzde 16.99 çıkacak.

Bu oranalama üzerine refah payı da eklendiğinde SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammını yüzde 20.91-25.91'e, memurların ve emeklilerinin artışı ise yüzde 22.41- 27.83'e yükseltecek.

2022 yılı enflayon oranının yüzde 73.12 olması durumunda ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zma oranı 21.61, memur ve emeklilerin ise zam oranı yüzde 22.75 'i bulacak.

5-10 puanlık refah payı ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı yüzde 26.61-31.61'e yüksecek, memurların ve emeklilerinin maaşı ise yüzde 28.43-34.11 olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön