16 / 05 / 2024

Emekli ve memur zammında işler değişti! İşte yeni oranlar

Emekli ve memur zammında işler değişti! İşte yeni oranlar

Yıl sonuna yaklaşılmasıyla birlikte milyonlarca vatandaş memur ve emekli maaşlarına yapılacak zamları bekliyor. Enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 65,2'ye revize etti. Bu yıl sonu beklentisine göre hesap yapılırsa, 6 aylık enflasyon yüzde 16,05 olacak.



Yılbaşı yaklaştıkça emekli ve memur zammında rakamlar da netleşmeye başlıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun dördüncü enflasyon rakamlarını açıklamasıyla beraber rakamlar da netleşiyor. Emekli ve memur vatandaşların merakla beklediği zamların belli olmasına artık az bir zaman kaldı.

TÜFE'nin açıklanmasıyla milyonlarca memur ve memur emeklisi ile işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin maaşlarına yapılacak zam da açıklanacak. Memur ve emekliler maaşlarına toplu sözleşme zammına ek yüzde enflasyon farklı alacak.

Sabah Gazetesi’nden Mete Dirice’nin haberine göre emekli zammı ve memur zammı için enflasyon rakamları doğrudan etkili oluyor. Kasım ayının ilk haftası yılın ikinci yarısının 4. enflasyon rakamları açıklanacak. Bununla beraber emekli ve memur maaşları için 4 aylık fark kesinleşmiş olacak.Ocak zammı ile hem asgari ücret, hem de emekli ve memur zammı Ocak ayında sosyal refah düzenlemeleri ile birlikte enflasyonun üzerine çıkacak.

Yaklaşık 20 milyon kişinin yeni maaşları 2022 yılı enflasyon oranı sonrası netleşecek. Ocak 2023 emekli zammı ve memur zammı 6 aylık enflasyon rakamları sonrası belirlenecek.

Emekli ve memur zammında işler değişti! İşte yeni oranlar

Emeklilerin, Ocak ve Temmuz ayında yapılan maaş artışları bir önceki 6 aylık enflasyon oranı kadar oluyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2023'te Haziran 2022 ile Aralık 2022 arasında oluşan 6 aylık enflasyon kadar artış alacaklar.

Mart enflasyonunun açıklanmasının ardından memur ve memur emeklilerine de fark verilmesi kesinleşmiş oldu. Memur ve memur emeklileri de SSK ve Bağ-Kur emeklileri gibi yılda 2 kez zam alıyor.

3 KASIM'DA EKİM AYI ENFLASYON ORANLARI AÇIKLANACAK


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön