28 / 04 / 2024

Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

Emekli ve memur maaş zammına ilişkin çalışmalar TBMM'de son sürat devam ederken, çalışmalar hakkında Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan açıklama geldi. Memur ve emekli maaş zamlarının maliyeti 260 milyar lira olacak.



Emekli ve memur maaş zamları ve EYT düzenlemesine yönelik çalışmalar  devam ediyor. İlgili yasanın onaylanarak TBMM’den geçmesiyle birlikte emekli ve memurlar maaş zamlarına, EYT bekleyen milyonlar ise emekliliğe kavuşacak.  Konuya ilişkin yeni bilgiler ise Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan geldi.

Bloomberg HT’de yer alan habere göre, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emekli ve memur aylıklarında yapılacak refah payı artışlarına yönelik açıklamasında, bu düzenlemenin yıllık maliyetinin 260 milyar TL olacağını bildirdi.

EN DÜŞÜK MAAŞI 5.500 TL’YE ÇIKARMA MALİYETİ 21,9 MİLYAR

Mustafa Elitaş, emekli ve memur maaş artışlarına ilişkin yasa teklifinin etki analizi hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda, en düşük emekli maaşının 5.500 TL’ye çıkarılmasının yıllık maliyetinden bahsederek, 21,9 milyar TL olarak hesaplandığı bilgisini verdi.

Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

İşverene işçi başına ödenecek 400 TL asgari ücret desteğinden 1,7 milyon işyerinin faydalanacağını anlatan Mustafa Elitaş, bu uygulamanın ise 17,1 milyar TL maliyet getireceğini kaydetti.

Memurlar ve memur emeklileri, enflasyon farkı ve toplu sözleşme zammı sonrasında ortalama yüzde 16,5, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,5  oranında zam alacaktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön