12 / 05 / 2024

Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

Emekli ve memur maaş zammına ilişkin çalışmalar TBMM'de son sürat devam ederken, çalışmalar hakkında Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’tan açıklama geldi. Memur ve emekli maaş zamlarının maliyeti 260 milyar lira olacak.



Bu oraları birleştiren hükümet,  “refah payı” adıyla, önce yüzde 25 olarak açıklarken, sonrasında zam oranını yüzde 30’a çıkarmıştı.

“EYT İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI BİTİRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin de dahil olduğu kanun teklifi hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "EYT ile ilgili çalışmayı bitireceğiz ancak bizden tarih istemeyin” şeklinde konuştu.

Kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesine yönelik kanun teklifi hakkında da bilgi veren ve EYT’ye ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, çalışmaların sürdüğünü ancak kesin bir tarih veremeyeceklerini belirtti.

 Emekli ve memurlara ek zam 260 milyara mal olacak! EYT ne zaman çıkacak?

10 GÜNLÜK SÜRE GEREKİYOR

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili taslak metnin  daha TBMM’ye gelmediğini belirten Mustafa Elitaş,  EYT kanun teklifi meclise geldikten sonra 10 günlük süre gerektiğini,  EYT ile ilgili çalışmayı tamamlayacaklarını vurgulayarak, “Ancak bizden tarih istemeyin” dedi. Elitaş,  muhalefet çalışmaları tıkadığını ve engellediğini ifade ederek, “Tüm bu engellemeleri de dikkate alarak bir süre sözü veremiyoruz. Kanunun henüz hazırlama aşaması var" açıklamasında bulundu.

İlk emekli maaşınız yattı mı? kaç TL maaş alacaksınız? İşte emekli maaşı sorgulama adımları!

Denizbank’a gelen emekliye anında 5.000 TL!

Kampanyayı duyan şaşkınlık geçiriyor! Faizsiz 10 bin TL kredi veriyor!

Emekliye o bankadan 7 bin TL! Geri ödemesi aylık 213 TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön