11 / 05 / 2024

Emekliler akın akın SGK’ya koşuyor! Her ay 2 maaş alabilirsiniz! İşte detaylar!

Emekliler akın akın SGK’ya koşuyor! Her ay 2 maaş alabilirsiniz! İşte detaylar!

Emekliler işlerini güçlerini bırakıp SGK’nın yolunu tutuyor. Her ay 2 maaş alabilirsiniz. Hemen bakın! İşte detaylar!



Emekli olup da eşini veya anne, babası kaybetmiş olan vatandaşlar aynı anda birden fazla maaş alabilir. Ancak bazı şartların karşılanması gerekmektedir. Şartların karşılanması halinde alınabilen dul ve yetim aylığı adı altında alınan maaşa ek maaş ödemesi de gündemde yer alıyor. Emekli maaşı ile birlikte dul ve yetim aylığı aynı anda alınabilir.

Farklı kurumlardan olmak kaidesi ile emekli maaşınız ile dul ve yetim aylığınızı aynı anda alabilirsiniz. Açıklanan şartları taşıyorsanız aynı anda 2 hatta 3 maaş alınabilir. SSK, Bağ-Kur ya da Emekli Sandığı fark etmeksizin tüm sigorta sistemlerinden 3 maaş alma hakkı bulunuyor. Emekli olan kadın eşinin vefat etmesi halinde onun da maaşı alabilir. Dul emekli kişi, eşinin maaşının yüzde 50’sini alabiliyor. Vefat eden eş Emekli Sandığı’na bağlı ise maaşların yüzde 75’i alınıyor.

İŞTE BELİRLENEN ŞARTLAR!

  • 2008’nin Ekim ayından sonra hayatını kaybeden ve SSK’lı olan vatandaşın en az 5 yıllık sigortasının olması ve en az 900 gün prim ödemesinin yapılmış olması gerekiyor.
  • Memur ve BağKur’lu olan eş, 2008 yılının Ekim ayından sonra ölmüş ise en az 1800 gün prim ödemiş olması gerekmektedir.
  • Eş çalışıyor veya emekli ise alınan aylık, maaşın tamamı değil bir kısmı oluyor. Bu şekilde gerçekleşen durumlarda ise alınan maaş yüzdeleri değişmektedir. Bu halde;
  • Çalışmayan ya da emekli olmayan kişi, vefat eden eşinin maaşının 4’te 3’ünü alır.
  • Çalışan ya da emekli olan kişi de hayatını kaybeden eşinin maaşının yarısını alır.
  • Maaş alma hakkı oluşan ve maaş alma şartlarını yerine getiren çocuklar bulunuyor ise ödenecek para miktarı belli oranlarda pay edilerek dağıtılmaktadır.

Aynı anda 2 maaş almak için belirlenen kriterler taşınması halinde SGK'ya yazılı bir dilekçe verilmesi yeterli olacaktır. Ayrıca ölüm aylığı talep etmeniz gerekmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön