20 / 05 / 2024

Emekliler bu habere çok sevinecek! Maaşlara 1.300 TL zam yolda mı?

Emekliler bu habere çok sevinecek! Maaşlara 1.300 TL zam yolda mı?

Emeklilere dair çalışmalar yürütülmeye devam ediyor. Peki Emeklilerin maaşlarına 1300 TL zam mı yapılacak? İşte detaylar!



Yeni yılla beraber emeklilerin refahının artırılmasına dair çalışmalar yapılıyor. Emekliler bu yıl ek ödemeler ile birlikte binlerce TL'yi cebine koyacağa benziyor. Bununla birlikte, maaşlara 1.300 TL'lik zam yapılması konusu da gündemde yer alıyor. İşte konunun tüm detayları...

MAAŞLARDA 1.300 TL'LİK ARTIŞ MI OLACAK?

2000’den öncesinde emekli olanların, aynı prim kazancı ve prim gün sayıları ile 2000 ve sonrasında emekli olan SSK (4A) ve BAĞ-Kurlulardan (4B) daha fazla maaş alma konusunda önemli bir detaydır. Bununla birlikte SGK ve Bağ-Kur arasında prim eşitlemesini öngören bir çalışma olabileceği gündemde bulunuyor.

Eğer intibak yasası çıkar ise 2000 yılından sonra emekli olanların maaşları tekrardan hesaplanacak ve maaşlarda 1.300 TL'ye varan artışlar da mümkün olabilir.

EMEKLİLERİN YÜZÜ BU YIL GÜLECEK! PROMOSYON, İKRAMİYE...

Emekliler her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında ikramiye almaktadır. Bu yılda ikramiye alacak olan emeklilerin henüz ne kadar ikramiye alacağı belli olmasa da böyle bir ödeme de ellerine geçecek. Bununla birlikte bankaların emeklilere, müşteri olma şartı karşılığında promosyon ödemeleri bulunuyor.

EYT KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU!

4447 Sayılı Kanun ile normal emekliliklerin kademeli yaş ve prim gününde artırım yapıldı. Kısmi emeklilik için ise kademeli yaş artışına gidildiği belirtildi. Daha önce yapılan açıklamalarda ise EYT’lilere 8 Eylül 1999 tarihindeki koşullar ile emeklilik hakkı verileceği açıklandığı için kamuoyunda SSK’lıların 5000 prim günü ile emekli olacağı beklentisi oluştu. TBMM’ye sunulan teklifte de sadece normal emeklilik ile ilgili mevcut yaş şartının kaldırılması, 4447 Sayılı Kanun ile getirilen kademeli prim gününün aynı şekilde bırakılması öngörüldü.

SSK’lı EYT’liler için sigorta başlangıç tarihine göre 5000 ile 5975 gün arasında değişmektedir, prim gününü ve kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini dolduranlar emekli olma hakkını elde eder. Emekli sandığı ve BAĞ-Kur’lu EYT’liler de kadınlarda 7200, erkeklerde 9000 prim gününü dolduranlar ise yasa çıktığında emeklilik dilekçesi verecekler.

1250 bekçi alımı başvuru detayları! 1250 bekçi alimi hangi illerde? 2023 bekçilik başvurusu ne zaman bitecek?

Vergi affı 2023 detayları! Vergi affı 2023 ne zaman yasalaşacak? Vergi affı yürürlüğe girdi mi?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön