30 / 04 / 2024

Emekliler isyan ediyor! 3 bin 600 gün prim ödeyen ile 9 bin gün prim ödeyenin maaşı aynı olmaz!

Emekliler isyan ediyor! 3 bin 600 gün prim ödeyen ile 9 bin gün prim ödeyenin maaşı aynı olmaz!

Hükümetin en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılmasına ilişkin hazırladığı yasa teklifinin yankıları sürüyor. Bu teklifin yasalaşması halinde yaklaşık 15,6 milyon emeklinin yarıdan fazlasının maaşı eşitlenirken, daha yüksek prim ödeyip de emekli olanlar bu duruma itiraz ediyor.



AKP hükümetinin yaptığı son hamle ile en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarması yeni tartışmaları da gündeme getirdi. Daha yüksek sigorta primi ödeyip emekli olanlar, daha düşük prim ödeyenler ile eşitlenmesinden rahatsız olurken, EYT’liler ile birlikte yaklaşık 15,6 milyon kişiye ulaşacak emeklilerin yarıdan fazlası neredeyse aynı maaşı alacak.

Emekliler isyan ediyor! 3 bin 600 gün prim ödeyen ile 9 bin gün prim ödeyenin maaşı aynı olmaz!

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya çıkarılırken, Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere ödenen ikramiye tutarı ise bin 100 liradan 2 bin liraya yükseltildi. Her iki karara ilişkin hazırlanan kanun teklifi ise TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bu hafta Genel Kurul’da görüşüldükten sonra yasalaşması beklenen yasa teklifi ile en düşük emekli maaşı nisan ayından itibaren 7 bin 500 liraya yükseltilmiş olacak. Ayrıca nisan ayında bütün emeklilere de 2 bin liralık bayram ikramiyesi ödemesi yapılacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön