09 / 05 / 2024

Emekliler, kredi kullananlar bu habere dikkat!

Emekliler, kredi kullananlar bu habere dikkat!

Kendilerini banka çalışanı olarak tanıtan dolandırıcıların son kurbanı 25 yıllık birikimi olan emekli ikramiyesini kaptıran Musa Güzel oldu.



Kredi kullanırken bankanın aldığı dosya masrafını geri ödeme vaadiyle kimlik bilgilerini edinen telefon dolandırıcıları mevduat sahiplerinin peşine düştü. İstanbul'da emekli olduktan sonra memleketi Gümüşhane'ye yerleşen Musa Güzel adlı vatandaşın başına gelenler şoke etti. İETT'den emekli olan Güzel, memleketine ev yaptırmak için kullanmayı planladığı emekli ikramiyesini dolandırıcılara kaptırdı.

Kendisinin banka görevlisi olarak tanıtan bir kadın tarafında arandığını belirten Musa Güzel'in telefonda kendisine kullandığı kredi hakkında soru sorulduğunu, kimlik bilgilerinin istendiğini söyledi. Bilgileri karşı tarafla paylaşan Güzel, kendisine kullandığı kredinin dosya masrafının geri ödeneceğinin söylendiğini, arayan numaranın sonunun bankanın numarasının sonuyla aynı olması nedeniyle telefondaki kadının banka memuresi olduğuna inandığını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön