28 / 04 / 2024

Emekliler merakla bekliyor! Emekliye seçim öncesi bir zam daha gelir mi?

Emekliler merakla bekliyor! Emekliye seçim öncesi bir zam daha gelir mi?

Milyonlarca emeklinin merak ile beklediği bayram ikramiyesi 3 bin TL olarak açıklandı. Buna göre, iki bayramda toplam ödenecek tutar ise 6 bin TL. Fakat, enflasyon hesaba katıldığında yüzde 50'lik yükseliş yeterli değil. Emekliler bir iyileştirme daha bekliyor. 



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyenin yüzde 50 artışla 3 bin lira olduğunu duyurdu. Buna göre, emekliler 2024 yılında toplam 6 bin TL bayram ikramiyesi almış olacak.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, enflasyona atıf yaparak 2018 yılında verilen 1000 TL’lik bayram ikramiyesi ile küçükbaş kurbanlık alan emeklinin 2024 yılında sadece 4,5 kilogram et alabildiğini kaydetti.

SEÇİM YAKLAŞIRKEN ARTIŞ OLUR MU?

Anka Ekonomi Koordinatörü Erdal Sağlam da, haftalık ekonomi değerlendirmesi kapsamında 3 bin TL’ye yükseltilen emekli bayram ikramiyesiyle ilgili yeni zam öngörüsünde bulunarak, 2018’den bu yana uygulanan bayram ikramiyesiyle ilgili tahminini paylaştı. Sağlam, 3 bin TL’ye çıkarılan ve Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyesinin yükselebileceğini belirtti. 

Sağlam; "Seçim öncesi emeklilere verilecek olan ikramiyenin 3 bin TL olarak belirlenmesi, bu kez siyasi otoritenin daha dikkatli davrandığı biçiminde yorumlandı ve 3 bin TL’lik ikramiyenin, yılbaşı maaş zamlarında olduğu gibi, ödeme günü yaklaştığında seçmen memnuniyeti açısından artırılması gündeme gelebilir." dedi. Ayrıca, bayram ikramiyelerinin 3 bin lirada bırakılma gerekçesi olarak enflasyonla mücadele gösterilmişti. İki bayram için verilen ikramiyelerin Bütçe'ye maliyeti ise 96 milyar lira olara hesaplandığı kaydedildi. 

Emekliler merakla bekliyor! Emekliye seçim öncesi bir zam daha gelir mi?

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

3 bin TL’ye çıkarılan bayram ikramiyesinden 31 Mart 2024’e kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler de faydalanacak. Bu kapsamda emeklilik dilekçesini 1 Nisan’dan sonra verenler bu yılki Ramazan Bayramı’nda ikramiye alamayacak.

DUL VE YETİM MAAŞI ALANLAR ALABİLECEK 

Dul ve yetim aylığı alana da hak ediş oranları üzerinden ödeme yapılacak. Emekli maaşının yüzde 75'ini hak eden dul ve yetimlere 2 bin 250 TL, yüzde 50'sini hak edenlere 1500 TL, yüzde 25'ini hak edenlere ise 750 TL ödeme yapılacak.

BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

Bayram ikramiyeleri en geç arefe gününden bir gün önce hesaplara geçiriliyor. Ramazan Bayramı için bu tarih en geç 9 Nisan 2024 olacak. Kurban Bayramı’nda ise en geç 15 Haziran 2024 olacak.

Emekli bayram ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Tarih belli oldu! Detaylar netleşti!

Emekli ikramiyesiyle 2018'de 5.20 gram altın alınıyordu, bugün 1,5 gram alınabiliyor! İkramiyeler de eridi!

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu!

Emekli maaşı alanlar aman dikkat! Emekli aylığınız iptal olabilir!

En düşük emekli maaşı 15 bin TL'ye yaklaşacak! Seçim öncesi en düşük emekli maaşı belli oldu! Emekliler hemen bakın!


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön