28 / 04 / 2024

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu!

 Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin TL olacağını duyurdu.



Milyonlarca emeklinin merakla beklediği emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz günlerde emekli vatandaşların bayram ikramiyesinde artış talepleriyle ilgili olarak hükümet olarak bu adımı atmaya hazır olduklarını söylemiş ve bu çerçevede çalışmalara kısa sürede başlayabileceklerini söylemişti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Ordu mitinginde emekli ikramiyeleri ile ilgili olarak merakla beklenen rakamı açıkladı. 

Peki, emeklilerin bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? İşte konu ile ilgili son dakika açıklamaları...

 Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Emeklilerin bayram ikramiyesi 3 bin TL oldu!


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI: İKRAMİYELERE YÜZDE 50 ZAM

31 Mart tarihinde yapılacak olan ve merakla beklenen yerel seçimlere artık çok kısa bir süre kala partisinin Ordu mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin TL olacağını duyurdu.

Bayram ikramiyeleri geçtiğimiz yıl 1.100 Türk Lirası'ndan 2 bin Türk Lirası'na çıkartılmıştı. Böylece emekli vatandaşlara geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 bin TL yani toplamda 4 bin TL ikramiye ödemesi yapılmıştı. 

KİMLERE BAYRAM İKRAMİYESİ ÖDEMESİ YAPILIYOR?

Yapılan yüzde 50 zamla 3 bin TL'ye yükseltilen bayram ikramiyelerinin kimlere verileceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bayram ikramiyesi kimlere veriliyor? 2024 bayram ikramiyesi kimlere ödeniyor? İşte detaylar...

Hesaplara 3 bin Türk Lirası olarak yatırılacak olan bayram ikramiyeleri Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) vazife malullüğü aylığı, emekli aylığı, yaşlılık aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar ile şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar, şampiyon sporcular ile bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alacak.

 

Akaryakıtta bu sefer işler değişti: Karta yüzde 3,3'lük komisyon zammı, nakite indirim geliyor!

Elektrikte zam beklentisi yüzde 60! Bireysel sübvansiyon dönemi de geliyor! 

Altında rüzgar tersine döndü! Yükseliyor! Ons altın tekrar 2 bin doların üzerinde! 16 Şubat 2024 altın fiyatları


Geri Dön