07 / 07 / 2024

Emekliler müjde! Bayram ikramiyesi 4 bin lira olacak! 

Emekliler müjde! Bayram ikramiyesi 4 bin lira olacak! 

Emeklilerin beklediği müjdeli haberi Gazete Vatan'ın yazarı Mert Nayır verdi. Mert Nayır yazısında emekli vatandaşların bayramda alacağı ikramiyelerin detaylarını tek tek açıkladı. Peki emekli vatandaşlar bayramda ne kadar ikramiye alacak? İşte ayrıntılar. 



İfadelerine "Milyonlarca emekliye güzel haber.  Ankara  kulislerinde konuşuluyor. Asgari ücret, memur maaşı ve emekli taban ayığından sonra bayram ikramiyelerine de zam geliyor. Emeklilere Ramazan Bayramı'nda 2 bin, Kurban Bayramı'nda 2 bin lira olmak üzere 4 bin lira ikramiye verilmesi üzerinde çalışılıyor " diye giriş yapan Nayır şu ifadeleri kaydetti:

"2022 yılında uygulanacak asgari ücrette yaşanan büyük artışın ardından milyonlarca emekli ve memur için enflasyon farkı dışında uygulanacak ek zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulmuştu.

Emekliler müjde! Bayram ikramiyesi 4 bin lira olacak! 

Emekli ve memurlar için ek zammı içeren yasal düzenleme Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bununla beraber SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için taban 2.500 TL'ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı da yüzde 30.95'e çıktı.

Ancak resmi enflasyon artışının bile altında kalan milyonlarca emekli temmuz ayında yeniden bir artışın yapılması için umutla beklerken hiç olmazsa bayram ikramiyelerinde tatmin edici bir artış olur mu diye bekliyor. Cumhurbaşkanımızın katılmış olduğu bir televizyon programında emeklilere verilecek bayram ikramiyelerinin arttırılacağı sinyalini vermesi de beklentileri daha da yükseltti.


Geri Dön