03 / 05 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderen emekliler 4 bin lira seyyanen zam istedi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderen emekliler 4 bin lira seyyanen zam istedi!

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektupta, en düşük emekli aylığının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini, aylıklara seyyanen 4 bin lira iyileştirme yapılmasını istedi.



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yazdığı mektupta, dernek olarak emeklilerin sorunlarının çözülmesi amacıyla özveriyle çalıştıklarını belirtti. İfade ettikleri birçok problemin zaman içerisinde çözüme ulaştırılmasından memnuniyet duyduklarını ifade eden Ergün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben yazdıkları mektupta şu görüşlere yer verdi: "Yıllardır gündeme getirdiğimiz talepler arasında yer alan; 2000 öncesi SSK emeklilerimizin intibak talebine, bayram ikramiyesine, KEY ödemelerine, 65 yaş ve üzeri ücretsiz ve indirimle seyahate, EYT'lilerin emeklilik hakkına kavuşmasına, evi olmayan emeklilerin konut meselesine olan desteğinize çok teşekkür ediyoruz. Sağlıkta yaşadığımız problemlerin çözümü konusunda yaptığınız çabalara, ek ödemelere, banka kuyruklarına son vermenize ve banka promosyonları için size yürekten şükranlarımızı sunuyoruz. Ancak tüm bu samimi çalışmalara rağmen, bugün emeklilerimizin yaklaşık 10 milyonu, 7 bin 500 lirayı bulan en düşük emekli ödemesi ile hayat mücadelesi vermektedir."

SAĞLIKLI YAŞAMA İMKANI KALMADI

Dunya.com'a yer alan haberde memurlar, kamu işçileri ve asgari ücretlileri ekonomik olarak rahatlatacak tedbirlerin alınmasının kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini belirten Ergün, mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"7 bin 500 lira ile geçinmek zorunda kalan emeklilerimizin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürme imkanı kalmamıştır. Emekliler de diğer insanlar gibi aynı ekmeği aynı marketten aynı aynı fiyatla alıyor. Meclis’te görüşülen kanun tasarısında emeklilere yüzde 25 zam öngörüldü. Bu durum, hayatlarını bu memleketin imar ve inşası için harcamış ve yıllarca prim ödeyerek sonuçta emekliliğe erişen topluluğumuzda büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır."

 


Geri Dön