02 / 05 / 2024

Emekliler müjde! Temmuz zammı belli oldu!

Emekliler müjde! Temmuz zammı belli oldu!

Milyonlarca emeklinin temmuz zammı ile ilgili beklediği haber geldi. Temmuz ayında milyonlarca emekli Kurban Bayramı ikramiyesi alacak. İkramiyelerin ödeneceği Temmuz ayında hem maaşlar hem de ek ödemelerde artış gerçekleşecek.



Temmuz ayı emekliler için zam ayı ve ikramiye ayı olacak. Temmuzda kurban bayramı ikramiyelerini alacak olan emeklilerin aynı zamanda hem ödemelerinde hem de maaşlarında artış yaşanacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde toplam 550 liraya varan artış gerçekleşecek.

Emekliler müjde! Temmuz zammı belli oldu!

İKİ ARTIŞ BIRDEN VAR

4 aylık enflasyon oranın göre emeklilere yüzde 5.45 zam oranı belirlendi.

A Haber'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın Mayıs ayı beklenti anketinde yer alan TÜFE tahminine göre SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yüzde 7.66 zam bekleniyor.

Temmuz ayında maaşlar yükseleceği için, ek ödeme tutarları da yüzde 4-5 oranında yükselecek. Ayrıca yüzde 5 ek ödemeden yararlanma sınırı da artacak.

Tüm emeklilere verilen ek ödemede yüzde 5 sınırı bin 554 lira 72 kuruştan bin 673 lira 81 kuruşa çıkacak. Buna göre; maaşı bin 673 liradan az olanlar yüzde 5, çok olanlar yüzde 4 ek ödeme alacak.

Emekliler müjde! Temmuz zammı belli oldu!

NASIL DEĞİŞECEK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine en az 1.500 lira maaş ödenirken, ek ödeme dahil en yüksek maaş 7.184 lira. Buna göre emeklilerin gelirinde 550 lira seviyesinde artış olacak.

Emekliler müjde! Temmuz zammı belli oldu!

DOKTORA 3.033 TL

Emekli Sandığı kapsamındaki emekli olan doktorlar, Temmuz ayında üçüncü bir artışı ilave ödemelerinde görecek.  Şu ana kadar gerçekleştirilen yüzde 5,45'lik artışa göre aylık ek ödeme uzmanlar için 2 bin 971 liraya, uzman olmayanlar için 2 bin 272 liraya yükselecek.

Artışın yüzde 7.66 olması durumunda ek ödeme uzmanlara 3 bin 33 liraya, uzman olmayanlara 2 bin 320 liraya ulaşacak. Ödemeden, çalışmayan emekli doktorlar da faydalanabiliyor. Vefat eden doktorların ödemeleri ise yakınlarına veriliyor. 

Temmuz zamları belli oldu! Maaşlar 2605 lira olacak!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön