18 / 05 / 2024

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

Emeklilerin banka promosyonları da kriz engeline takıldı. Emeklilerin aylıklarını kendi bankalarından alması için çeşitli kampanyalar hazırlayan bankaların, icra takibine giren emeklilerin promosyonlarını yatırmadığı öğrenildi.



BANKALARDAN GÖRÜŞ İSTENİLDİ

Müracatı inceleyen KDK, üç kamu bankasından görüş talep etti. Ziraat Bankası, bankalar ve müşterileri arasında kurulan iletişimin özel hukuk hükümlerine tabi olmasını gerekçe göstererek, Kamu Başdenetçisi’nin istediği belgeleri paylaşamayacağını aktardı. Halk Bankası’nın KDK’ye gönderdiği cevapta da “Problemin çözümünün özel hukuk ilişkisi çerçevesinde ele alınması gerektiği” ifade edildi.

Öte yandan, Vakıflar Bankası ise promosyon tutarının aylık ve aylık eklentisi olarak kabul edilemeyeceğini vurguladı. Banka yönetimi, icra takibindeki emeklilere promosyon ödemesi yapılmamasının yasaya aykırı bir yön bulunmadığını aktardı.

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

“SOSYAL ADALET” VURGUSU

Konunu taraflarının konu ile ilgili görüşlerinden sonra Kamu Başdenetçisi, müracaat ile ilgili nihai kararını verdi. Verilen kararda, sosyal adaletin tesis edilmesi ve “Sosyal Devlet İlkesi” bakımından tüm emeklilere anlaşmalı bankalarca promosyon ödemesi yapılmasının gerektiğine vurgu yapıldı. Kamu Başdenetçisi, bankalarla gerçekleştireceği protokollerde sosyal adaleti göz önüne almasına ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) öneride bulunulmasına hükmetti.

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

BİM’de indirim üstüne indirim! Vantilatör 399 TL’ye, derin çelik tencere 269 TL’ye, cam sürahi takımı 179 TL’ye düştü!

İş Bankası’ndan kırmızı alarm! Resmen sona eriyor!


Geri Dön