15 / 05 / 2024

Emeklilere kira yardımı Meclis'e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

Emeklilere kira yardımı Meclis'e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, emeklilere kira yardımı konusunu Meclis'e taşıdı. İşte Bilici'nin o açıklaması... 



Son zamanlarda fahiş oranlarda yükselen kiralık ve satılık konut fiyatları, sık sık gündeme geliyor ve vatandaşların tepkilerine neden oluyor. Emeklilerden asgari ücretli çalışanlara kadar pek çok kişi fahiş konut fiyatlarından şikayetçi durumda.

Saadet Partisi  İzmir  Milletvekili Mustafa Bilici, Meclis gündeminde konut kiralarını ve emekli maaşlarını değerlendirdi. 

Bilici, söz konusu açıklamasına "Enflasyon ve işsizlik ülkemizde kritik boyutlara ulaşmıştır. Vatandaşlarımızın yaşadığı geçim sıkıntısı artarak devam etmektedir. İktidar 2024 yılında asgari ücrete ara zam yapılmayacağı yönündeki kararını sürdürmektedir. Bugün Türkiye “faiz sebep, enflasyon sonuç” anlayışı sonucunda tarihinde görmediği bir hayat pahalılığıyla karşı karşıya kalmıştır" ifadelerini kullanarak başladı. 

Bilici, rasyonel, akılcı ve ekonomi bilimiyle paralel politikalar yerine, ekonominin kitabını yeniden yazmaya çalışanların vatandaşların sorunlarının temel sebebin oluşturduğuna dikkat çekti. 

Emeklilere kira yardımı Meclis e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, bugün vatandaşların son dört, beş yılda uygulanan yanlış ekonomi politikalarının diyetini ödediğini dile getirdi ve "Maalesef, görülmektedir ki vatandaşlarımız bu diyeti bir süre daha ödemeyi sürdürecekler" ifadelerini kullandı. 

Bilici, "Enflasyon karşısında her ay eriyen asgari ücrete ara zam yapılmayacağı da göz önüne alındığında, vatandaşlarımızın sene sonunu nasıl getireceği hususunda derin endişeler taşıyoruz" şeklinde konuştu ve kira bedellerine de değindi. 

Bilici, Özellikle konut kiraları noktasında, kiraların büyük şehirde asgari ücret seviyelerine yakınlaşmasının, vatandaşların en temel insan haklarından olan barınma hakkını zedelediğini söyledi. 

Emeklilere kira yardımı Meclis e geldi! Kiralar büyükşehirlerde asgari ücrete yaklaştı! 

Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici,  asgari  ücrete zam yapmaktan imtina edip emeklisine 10 bin Türk Lirası'nı çok görenlerin rasyonel politikalardan taviz vermeden bu vatandaşlara kira yardımı yapması gerektiğine dikkat çekti. 

Bilici, söz konusu açıklamasını "Emekliye 10 bin TL'yi çok görenler köprüyü nasıl geçtiklerini unutmamalıdır. Aksi durumda, ne köprü kalacak ne de köprüden geçen" diyerek tamamladı. 

Bağdat Caddesi'ndeki 2+1 evin maliyeti ne kadar? Gayrimenkul uzmanı tek tek hesapladı!

Türkiye'de emlakçılık çoğu zaman kayıt dışı ek gelir olarak yapılıyor! Nasıl olmalıydı? 

Fiat Fiorino Mayıs 2024 yeni fiyat listesi! Fiorino'da hem 25 bin lira indirim hem kampanya müjdesi!


 


Geri Dön