29 / 04 / 2024

Emeklilere promosyon avantajı devam ediyor! Hangi banka, ne kadar emekli maaşı promosyonu ödüyor?

Emeklilere promosyon avantajı devam ediyor! Hangi banka, ne kadar emekli maaşı promosyonu ödüyor?

SGK, emekli maaşı promosyonları ile ilgili bankalarla yeni bir sözleşme imzalanacağını duyurdu. 1 Ekim'den itibaren geçerli olacak sözleşmeyle yeni asgari tutarlar belirlendi.



Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından (SGK) emekli maaşı banka promosyonları hakkında bir açıklama geldi.

Açıklamada kurum ile bankalar arasında Mart 2020 tarihinde imzalanan protokolün 01.11.2022 tarihinde revize edileceği ve tekrardan protokol imzalanacağı bildirildi.

Güncellenecek protokoller baz alındığında; emekli maaşı ve promosyon miktarları şöyle: 

- 3 bin 500 liraya kadar emekli maaşına 3 bin lira 
- 3 bin 500 ile 7 bin 500 lira arası olanlara 3 bin 500 lira
- 7 bin 500 ila 10 bin lira arası olanlara 4 bin 500
- 10 bin liradan fazla olanlara 5 bin lira

Açıklamada, "Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emekli ve hak sahiplerinin talepte bulunmaları ve aylıklarını 3 yıl süre ile bankadan alacaklarına ilişkin taahhütname imzalamaları gerekmektedir" denildi.

Belirlenen tutarların asgari tutarlar olduğu kaydedilen açıklamada, bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

Emeklilere promosyon avantajı devam ediyor! Hangi banka, ne kadar emekli maaşı promosyonu ödüyor?

Emekli maaşını aldığı banka ile 3 yıl taahhüt süresi dolanlar ve yeni emekli olanlar, maaşlarını istedikleri bankaya taşıyabiliyor.

Maaş yatırma ve çekme konusunda herhangi bir kısıtlama söz konusu değilse emekliler maaşlarını istedikleri bankalardan alabiliyor.

Maaşlarını taşımak isteyenler bankaya bildirim yapmak zorunda. Bildirim banka şubelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Daha avantajlı bir promosyon olması durumunda taahhüt süresi dolmadan da banka değişikliği yapılabiliyor. Ancak mevcut bankada kalınan sürenin promosyonu alınıyor, kalanını ise iade ediliyor.

Bankaların son açıkladığı emekli maaşı promosyonları ise şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön