29 / 04 / 2024

Emeklilere promosyonda bilinmesi gerekenler!

Emeklilere promosyonda bilinmesi gerekenler!

13 milyon emekli için bankalar da kesenin ağzını açtı. Peki emeklilere promosyonda dikkat edilmesi gereken noktalar var mı? İşte Emeklilere promosyonda bilinmesi gerekenler...



Sosyal Güvenlik Kurumu ve Ziraat Bankası arasında yapılan anlaşma ile emekli aylığı 1.500 TL'ye kadar olana 500 TL, 1.500-2 bin 500 TL arasındakilere 625 TL, 2 bin 500 TL üstündekilere de 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılacak.

KESENİN AĞZI AÇILDI

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, 13 milyon emekli için 9 milyar TL'lik ödeme anlamına gelen ve önceki anlaşmaya göre promosyonu yüzde 66 artıran bu sözleşmeden sonra bankalar da kesenin ağzını açtı. Garanti BBVA önceki gün ek ürün koşulu olmadan, 1.200 liraya varan nakit promosyon ödemesi alabileceğini duyurdu. Yapı Kredi ise emekli maaşlarının yatırılması için 31 Mart 2020 tarihine kadar bankayı tercihlere 1.000 liraya varan nakit promosyon vaat etti. Ziraat Bankası, Garanti BBVA ve Yapı Kredi'yi dün de diğer bankalar takip etti.

HALKBANK: ÖDEME TEK SEFERDE

Halkbank emekli müşterilerine 750 liraya varan promosyon ödemesi yapacağını duyurdu. Promosyon tutarı; 1.500 liraya kadar brüt maaşlarda 500 lira, 1.500 lira-2 bin 500 lira arası brüt maaşlarda 625 lira, 2.500 lira ve üstü brüt maaşlarda 750 lira olarak belirlendi. Ödemeler bir seferlik yapılacak, uygulamadan faydalanan emekliler maaşlarını 3 sene boyunca Halkbank'tan alma taahhüdü verecek.

TEB VE İŞ BANKASI DA YARIŞA GİRDİ

Türk Ekonomi Bankası (TEB) da emekliler için yeni bir kampanyaya başladı. Kampanya kapsamında, emekli maaşı 2 bin 500 lira üzerinde olup maaşını TEB'e taşıyarak  1.250 lira almaya hak kazanan emekliler, 10 emekliyi TEB Emekli Bankacılığı Ailesi'ne katarak toplam toplamda 2 bin 750 liraya varan promosyondan faydalanma imkanına sahip olacak. İş Bankası da ilave koşul olmadan ve maaşlarıyla orantılı olarak 750 lira promosyon ödemesi yapacağını duyurdu.

PROMOSYONDA BİLİNMESİ GEREKENLER

-Promosyon için başvurular 1 Mart tarihinde başladı.

- Üç senesini dolduranların şubelerine giderek yeni taahhütnameyi imzalayıp maaş tutarına göre promosyonunu alacak.

-Yeni emekli olan vatandaşlar da maaşlarını alacağı bankanın şubesine giderek başvuruda bulunacak.

-Promosyonda tek koşul üç sene kalma taahhüdü.

-Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanacak.

-500 TL ile 750 TL arasında değişen ödemeler anlaşmaya müteakiben peşin olarak yapılacak.

-Sözleşme süresi sona eren emekli vatandaşlar istediği bankayı seçerek ikinci promosyonları oradan alabilir, süre dolmadan da banka değiştirilmesi söz konusu.

 

Milyonlarca emeklinin merakı sona erdi! İşte bankaların promosyon ödemeleri!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön