26 / 07 / 2024

Emeklilere sabah sabah maaş müjdesi geldi! Yeni açıklandı! Hesaplara hemen yatırılacak...

Emeklilere sabah sabah maaş müjdesi geldi! Yeni açıklandı! Hesaplara hemen yatırılacak...

Milyonlarca emeklinin beklediği temmuz maaş zamları hesaplara bugünden itibaren yatmaya başlıyor. Peki, kim maaşını ne zaman alacak? İşte detaylar...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ahaber'de yer alan detaylara göre, en düşük memur maaşı ve emekli maaşları arttı. Emekliye yüzde 25'lik zammın ardından maaş takvimi merak edilmeye başlandı. 

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan torba kanun teklifinde SSK ve Bağkur emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılmasına dair madde onaylandı. Öte yandan memur emeklilerine yüzde 25 zam ve memurlara 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılmasına dair maddeler kabul edilmişti. 

EMEKLİYE YÜZDE 25'E ZAM!

En düşük memur maaşının 22 bin Türk Lirasına çıkartılması, emekli aylıklarına yüzde 25 zam yapılması düzenlemelerini de içeren kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda onaylandı.

Söz konusu tabloya göre;

SSK ve BAĞKUR emeklilerine yüzde 19,77

EMEKLİ SANDIĞI emeklilerine yüzde 17,55 zam yapılacaktı.

Şu an ise 3 Sigorta kolunda maaş zamları hepsi için 6 aylık yüzde 25'e çıkarılacak.

ZAMLI MAAŞLAR HESAPLARA YATMAYA BAŞLADI!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri zammın yansıtıldığı aylıklarını 17 Temmuz'dan itibaren hesabında görecek.

Tahsis numaralarının son rakamına göre SSK emeklileri 17-26 Temmuz, Bağ-Kur emeklileri 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylıklarını alacak.

Emeklilere sabah sabah maaş müjdesi geldi! Yeni açıklandı! Hesaplara hemen yatırılacak...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MEMUR AYLIĞI 9 BİN 876 TÜRK LİRASI

Önerge ile emekli daha önce yüzde 17,55 oranında yükseltilmiş olan emekli memur aylıklarına da yüzde 6.34 oranında ilave zam gerçekleştirilecek. Bu durumda memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 25'e arttırılacak.

SSK ve Bağkur emekli aylıkları da Temmuz ayında yüzde 25 oranında yükseltilecek. Yapılan bu düzenleme ile SSK ve Bağkur emeklilerine 5.23 puan, memur emeklilerine de 7.45 puan refah zammı yapılmış olacak.

Yüzde 25'lik zam emeklilerin kök aylıklarına yapılacak. Örneğin kök aylığı 6.000 lira olan 7.500 TL emekli aylığı ödenmekte olan bir kişinin maaş zammı 6.000 liralık kök aylığa yapılacak. Böylece söz konusu kişi 7. 500 Türk Lirası emekli aylığı almaya devam edecek.

Kök aylığı 6.000 lira ve altında kalanların emekli aylıkları Temmuz ayından sonra da 7.500 lira olarak ödenmeye devam edecek.

Borsada şirketlerin ikinci çeyrek bilançoları için geri sayım başladı: Hangi şirketlerin karları artacak?

Nevşehir Belediyesi konaklama ve ticaret imarlı kargir ev satacak!

Yerinde Dönüşüm projesi başvuruları başladı mı? Yerinde Dönüşüm projesinden kimler faydalanacak?


Geri Dön