09 / 05 / 2024

Emeklilere son dakika zam haberi! Temmuz maaşı hesaplandı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Hemen maaşınıza bakın!

Emeklilere son dakika zam haberi! Temmuz maaşı hesaplandı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Hemen maaşınıza bakın!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren Temmuz ayı maaşları 6 aylık enflasyon oranının belli olmasıyla birlikte zamlanacak. Peki kim ne kadar zam alacak? İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren o son dakika zam haberi...



Bu yılın ilk 5 ayında toplu sözleşmeden gelen yüzde 7'lik zam ve enflasyon farkıyla beraber emekli, memur ve memur emeklilerine yüzde 35'lik bir zam yapılması şu ana kadar netleşmişti. Maaşlarla ilgili kesin oran Haziran ayı enflasyonunun 4 Temmuz'da açıklanmasıyla beraber netleşmiş olacak.

Habertürk Ekonomi Yazarı Ahmet Kıvanç açıklanan veriler doğrultusunda  memur ve memur emeklisi zammını kaleme aldı. İşte kalem kalem emekli Temmuz zammı

Emeklilere son dakika zam haberi! Temmuz maaşı hesaplandı! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Hemen maaşınıza bakın!

EN DÜŞÜK MEMUR VE EMEKLİ MAAŞI NE KADAR?

Açıklanan verilere göre şuan 6 bin 341 TL olan en düşük memur maaşı 8 bin 560 TL'ye; 4 bin 289 TL şeklinde olan en düşük memur emeklisi maaşı da 5 bin 790 TL olacak.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2000 yılı öncesi SSK emeklisi maaşları 5 aylık enflasyon verilerine bakıldığında 3 bin 93 TL'den 4 bin 467 TL'ye en düşük 2000 sonrası SSK maaşı da 2 bin 500 TL'den 2 bin 759 TL'ye çıkacak.

Yine konuyla ilgili aktarılan detaylara göre, en düşük esnaf Bağ-Kur'u maaşı 3 bin 254 TL, tarım Bağ-Kur'u emekli maaşı da 3 bin 68 TL'ye çıkmış olacak.

Hesaplanan bu rakamlar 4 Temmuz tarihinde açıklanacak olan Haziran ayı verileriyle son şeklini alacak. 

Mayıs ayı enflasyonuna göre en düşük SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşı şu şekilde:

(TL)                                        Ocak          Mayıs
SSK (2000 ÖNCESİ)              3.293        4.467
SSK (2000 SONRASI)            2.041        2.769
BAĞ-KUR (ESNAF)                2.399        3.254
BAĞ-KUR (TARIM)                 2.262        3.068


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön