06 / 07 / 2024

Emeklilere yüz gülderen müjdelerin peşi kesilmiyor! En az 10 bin TL olacak! Tek tek açıklandı!

Emeklilere yüz gülderen müjdelerin peşi kesilmiyor! En az 10 bin TL olacak! Tek tek açıklandı!

Son dakika haberine göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olarak açıklanmasının ardından, şimdi de EYT'lilerin maaşları merak konusu oldu.



ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ! EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI...

Son günlerde artan enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı çeken emekliler, maaşlara zam taleplerini sıklıkla dile getiriyorlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla en düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltildiği ancak bu zamın sadece en düşük emekli maaşına yapıldığı ve milyonlarca emeklinin bu duruma isyan ettiği ifade ediliyor.

EN AZ 10 BİN TL OLACAK

En düşük emekli maaşının 7.500 TL'ye yükseltilmesinin ardından, EYT'lilerin maaşlarına yapılacak zam konusu gündemi meşgul ediyor. EYT maaşlarına yapılacak zamın ne kadar olacağı merak konusu iken, beklenen haber sonunda geldi. Yapılan açıklamaya göre, EYT maaşlarına da zam yapılacak ve böylece emekli maaşları 10 bin lira altında olmayacak. Şu an için çalışmaların başladığı ve detayların ilerleyen günlerde paylaşılacağı belirtiliyor.

EYT MAAŞI NE ZAMAN YATAR?

Emeklilik başvurusu yapıldıktan sonra aylıklar genellikle bir sonraki ay başından itibaren ödenir. Ancak başvuru tarihi, maaş alma zamanını etkileyebilir.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, nisan ayında aylıklarını alabilmeleri için başvurularını en geç 31 Mart tarihine kadar yapmak zorundadırlar.

Ekonomist Muhammet Bayram, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, EYT'li vatandaşların çoğunun başvurularını tamamladığını ancak bir kısmının son günlere bıraktığını belirtti. Bayram, başvuruların bu ay sonuna kadar yapılmaması durumunda emekli maaşı almanın nisan başından itibaren mümkün olacağını ifade etti.

EYT MAAŞI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olacağını duyurdu. Erdoğan "5 bin 500 lira olan emekli aylığını 2 bin lira artırıyoruz" dedi. 

İş Bankası'ndan son dakika Ramazan açıklaması! Alışverişlerinizden 600 TL para kazanacaksınız! 
Aile Destek Programı Nisan 2023 müjdesinden sonra flaş bir açıklama da onlardan! Aylık 8.506 TL ödeme yapılacak!
Bakanlıktan son dakika: Sosyal yardım alanlar hemen baksın! Şehir içi ulaşım desteği ödemesi yüzde 50 artırıldı!

Geri Dön