Ekonomi

Emeklilere zam haberinde son dakika! Temmuz zammı için bu rakam cepte! Hemen zamlı emekli maaşınıza bakın! 

Milyonlarca emekli Temmuz ayı zam oranlarını merak ediyor ve araştırıyor. Peki emekli Temmuz zammı belli oldu mu? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kalem kalem zam oranları... Her yılın Ocak ve temmuz ayında zam alan emekliler büyük bir heyecanla Temmuz 2022 zamlarını bekliyor

Temmuz ayına girilmesine sayılı günler kala milyonlarca emekli de Temmuz ayı zammını merak ediyor ve araştırıyor. 

Her yılın Ocak ve temmuz ayında zam alan emekliler büyük bir heyecanla Temmuz 2022 zamlarını bekliyor.

Peki emekli Temmuz zammı belli oldu mu? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte kalem kalem zam oranları...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Milliyet'te yer alan habere göre, emekli zamları Temmuz ayında maaşlara yansıtılıyor. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen zam oranın belirlenmesi için haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması da bekleniyor. Resmi olarak açıklanan 5 aylık enflasyon verileri yüzde 34,69 şeklinde oldu.

CNN Türk canlı yayınında Temmuz zamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya şu ifadeleri kullandı , memur ve memur emeklileri, işçi ve Bağkur emeklileri diye ayırmak gerektiğini kaydederek, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme gereği 2022'nin 2. 6 ayına yönelik yüzde 7’lik zammın ceplerinde olduğunu söyledi. 

Yaptığı açıklamada buradan yüzde 7’yi düştükten sonra kalan rakamı memur ve memur emeklileri için ilave edeceklerini söyleyen Özgür Kaya, o rakamın da aşağı yukarı 34.69’a geldiğini dile getirdi. 

İşçi ve Bağkur emeklilerine bakıldığında 2022'nin 1. 6 aylık dönemine ilişkin gelecek enflasyon oranlarına bakılacağını söyleyen Kaya, 3nflasyon rakamına bakıldığında Mayıs'ta yüzde 34.69 olduğunu dile getirerek, Haziran ayında tahmini olarak aylık yüzde 3 enflasyon rakamı beklendiğini kaydetti. 

Bu rakam da ilave edildiğinde yüzde 37-38 seviyelerinde bir enflasyon rakamı çıkacağını söyleyen Kaya, bu rakamın da maaşlara yansıtılacağını söyledi.