Ekonomi

Emeklilerin aklındaki kredi soruları yanıt buluyor! Maaş müşterisine kredi çıkar mı? İşte detaylar!

Kredi çekmeyi düşünen kişiler, kredi konusuna dair her ayrıntıyı öğrenmek istiyor. İşte kredi konusuna dair merak edilenler!İhtiyaç kredisini en fazla 36 ay vadeli olarak taksitlendirilme imkanı bulunmaktadır

İHTİYAÇ KREDİSİ EN FAZLA NE KADAR ÇEKİLİR 2022?

Özel veya kamu bankalarından sağlanan ihtiyaç kredileri için bankalar kredi vadesi ve çekeceğiniz kredi tutarına bağlı olarak farklı faiz oranları hesaplamaktadır. İhtiyaç kredisini en fazla 36 ay vadeli olarak taksitlendirilme imkanı bulunmaktadır. En fazla ne kadar ihtiyaç kredisini çekebileceğiniz bankadan bankaya göre değişiklik gösterir ancak 1.000 liraya kadar kredi çekme olanağı bulunuyor.

İşte “Maaşın kaç katı kadar kredi çekilir, Maaş müşterisine kredi çıkar mı?” sorularının merak edilen yanıtları…

MAAŞ MÜŞTERİSİNE KREDİ ÇIKAR MI?

Maaş müşterisi kredisi, denilen bir kredi türü vardır. Bu kredi, maaşını ilgili bankadan alan müşterilerine özel avantajlarla sunduğu bankaların kredi çeşidi olarak bilinmektedir. Bankalar bu avantajları genellikle ihtiyaç kredisi türünde müşterilerine sunarlar, taşıt veya konutta da belli ayrıcalıklara sahip olma olasılığınız da bulunmaktadır.

MAAŞIN KAÇ KATI KREDİ ÇEKİLİR 2022?

Maaşın kaç katı kredi çekilir sorusunun yanıtı şu şekildedir; Başvuru yapılan bankada gelir, aylığınız geçmiş ödemeleri yani kredi notunuz araştırıldıktan sonra belli bir limit verilir. Sizin kredi notunuz çok yüksektir ancak aylık geliriniz düşük ise yüksek miktarlarda kredi çekme ihtimaliniz yoktur. Bu yasal olarak da yasaktır. Bankalar, aylık taksit tutarı başvuru yapan kişinin maaşının en fazla yüzde 50'ine kadarlık kısmına denk geliyor, aylık taksit ödemesine göre kredi verirler, bu verilen rakam da bankaların insiyatifine kalmıştır.

HANGİ BANKALAR 0 FAİZLİ KREDİ VERİYOR?

Faizsiz kredi veren bankalar sırasıyla şu şekildedir;

Öncelikle Yapı Kredi Bankası vermektedir. Diğer özel ve kamu bankaları da şunlardır;

Ziraat Bankası vermektedir.

Akbank vermektedir.

ING Bank vermektedir.

Kuveyt Türk vermektedir.

Garanti Bankası vermektedir.

Halkbank vermektedir.

Fiba Banka vermektedir.

EN FAZLA KAÇ TL KONUT KREDİSİ ALABİLİRİM?

Ekspertiz değeri 5 milyon TL ile 10 milyon TL arasında olan ve enerji sınıfı B olan konutlar için azami 2.250.000 TL'ye kadar kredi çekilirken, Ekspertiz değeri 5 milyon TL İle 10 milyon TL arasında olan ve enerji sınıfı B olan konutlar için en düşük 2.000.000 TL'ye kadar krediler çekilebilir.

EMEKLİLER FAİZSİZ KREDİ KULLANABİLİR Mİ?

Emeklilerin faizsiz kredi kullanma olanağı bulunmaktadır. Faizsiz kredi alma hakkı olan emekli kişiler, belgelenebilir bir gelir olarak emekli maaşlarını göstererek, sıfır faizli krediden yararlanma olanakları bulunmaktadır. Bunun dışında bazı bankalar maaşını kendilerinden alan emekli müşterilere dönemsel olarak sıfır faizli kredi olanağı tanınıyor.

Hisseli tapuya dair bilinmeyen kalmasın! Tapu durumu hisseli tapu ne demek, Hisse tapulu ev alınır mı?

Kredide faiz konusu kafa karıştırıyor! Peki Halk Bankası 100.000 TL ye ne kadar faiz veriyor?