03 / 05 / 2024

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesi zamlı olacak mı?

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesi zamlı olacak mı?

Ramazan Bayramı yaklaşırken emeklileri bayram ikramiyesi heyecanı sardı. İkramiyelere zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu. İşte Ramazan bayramı ikramiyesiyle ilgili son gelişmeler...



Ramazan Bayramı kapıdayken emekli vatandaşları bir taraftan bayram ikramiyesi heyecanı sardı. İkramiyelere zam yapılıp yapılmayacağı büyük merak konusu. İşte Ramazan bayramı ikramiyesine ilişkin son gelişmeler...

Bayrama 2,5 ay gibi az bir süre kala emeklilere verilecek ikramiye miktarı şimdiden gündem olmaya başladı.

2023 yılının ilk 6 ayı için yapılan emekli maaş zammının ardından "İkramiyeler ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aranmaya başladı.

Emeklilere bayram ikramiyesi konusunda yasal bir düzenleme yok ancak emekliler 2018 yılından bu yana düzenli olarak bayramlardan önce ikramiye alıyor.

Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan-24 Nisan arasında olacak. İkramiyelerin Ramazan Bayramından bir kaç gün önce yatması bekleniyor.

BEKLENEN ZAM ORANI

Geçen yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bin 100 TL ikramiye ödemesi yapılmıştı.

Eğer emekli maaşlarına yapılan yüzde 30'luk zam bayram ikramiyelerine de uygulanırsa söz konusu tutar bin 430 TL'ye yükselecek. 

Kurban Bayramı'yla birlikte 2023 ikramiye tutarı toplamda 2 bin 860 TL olacak. Ancak böyle bir zam yapılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 

Bu konuda son karar ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön