08 / 05 / 2024

Emeklilerin yüksek promosyon hevesi kursaklarında kaldı

Emeklilerin yüksek promosyon hevesi kursaklarında kaldı

Kuma bankaları yarışa girmeyince uzun süredir 7 bin - 7 bin 500 bandında sabitlenen nakit promosyonlarda beklenen artış rafa kalktı. Emekliler Derneği ise özel protokolle promosyonu 8 bin'e yükseltti.



Promosyonda emeklilerin hevesleri kursaklarında kaldı. Bankaların önünde kuyruk olup Mayıs ayından buyana her promosyon artışında her ay başka bir bankanın yolunu tutan emekliler halen 7 bin 7500 lira bandında olan nakit promosyonda önce 10 sonda da 15 bin hatta 20 bin lira beklentisine girmişti. Ancak kamu bankalarının promosyon yarışına sokulmaması emeklilerin bu beklentilerinin şimdilik rafa kalkmasına nedeni oldu.

Kamu bankalarının yarışa girmesinin nakit promosyonları artıracağı beklenirken 2023 yılı emekli zam oranlarının ortaya bıkmasıyla birlikte kamu bankalarından gelen haberler beklentinin gerçekleşmeyeceğini ortaya koydu. Show TV'de yer alan habere göre; kamu bankalarının promosyon miktarını güncellemesi beklenirken, sürpriz bir gelişme yaşandı. Buna göre kamu bankaları promosyon ücretlerini artırmayacak ve halen 750 lira olan bu ücretleri sabit tutmaya devam edecek.

En yüksek nakit promosyon 8 bin lira oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön