03 / 05 / 2024

Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler hemen bakın! 4 maaş ve 2 ikramiye fırsatı! Bu detayları aman gözden kaçırmayın! 

Emekliliği sonuçlanmayan EYT'liler hemen bakın! 4 maaş ve 2 ikramiye fırsatı! Bu detayları aman gözden kaçırmayın! 

EYT şartlarını taşıdığı halde henüz başvurusu sonuçlanmayan kişiler konuya ilişkin gelişmeleri merak ediyor. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete başvurusu sonuçlanmayan EYT'lileri uyardı. İşte o açıklamalar...



Binlerce kişi uzun süre EYT düzenlemesinin uygulamaya alınmasını beklemişti. Geçtiğimiz Mart'ta hayata geçirilen yasa ile birçok kişi erken emeklilik fırsatı yakaladı. Mart'taki yasa ile beraber 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlayan milyonlarca vatandaş için yaş şartı bulunmadan emekli olunmasının yolu açıldı. 

Sürecin başlamasının ardından ilk günlerden itibaren 1.5 milyon kişi emekli olabilmek için  başvuru yaptı. Bu başvuruların pek çoğu olumlu sonuçlanırken bazı emeklilik başvuruları ise SGK tarafından kabul edilmedi. 

Emekliliği sonuçlanmayan EYT liler hemen bakın! 4 maaş ve 2 ikramiye fırsatı! Bu detayları aman gözden kaçırmayın! 

Gazete Vatan'dan Özlem Atila'nın haberine göre; başvurusu kabul edilenler 1 Nisan itibarı ile hem maaşlarını hem de bayram ikramiyelerini aldı. Fakat Ancak başvurusu sonuçlanmayanlara henüz ödeme gerçekleştirilmedi. 

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, söz konusu açıklamasında, şu an EYT de çıktığı için yaş şartının kalktığının altını çizdi ve "Yasa sadece 5600 günü tamamla diyor. Ama Bağ-Kur’da ise kadın için 7200 gün, erkek de ise 9000 gün istiyorum diyor. Bunların nereden emekli olacağına ise hizmet birleştirme kanuna bakarak karar veriliyor" ifadelerine yer verdi. 

Prim ödenen son 7 yılın 3.5 yılı SSK ise bu kişinin SSK'dan, son 3.5 yılı Bağ-Kur ise Bağ-Kur’dan emekli olacağına dikkat çeken Dilek Ete, "En yüksek emekli maaşları Emekli Sandığı’nda, sonra SSK’da en son Ba-Kur’da. Kimse Bağ-Kur’dan emekli olmak istemez. Hem prim günü fazladır hem de maaşı düşüktür" açıklamasında bulundu. 

3.5 yılı Bağ-Kur olanlar olan bir erkek emeklilik için başvurduğunda 9 bin gün priminin olması gerektiğini aktaran Ete, bu kişinin 6 bin günü olması durumunda emekli olamadığını vurguladı. 

Emekliliği sonuçlanmayan EYT liler hemen bakın! 4 maaş ve 2 ikramiye fırsatı! Bu detayları aman gözden kaçırmayın! 

İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, Mart 2023'te başvurduğu halde hala emeklilik başvurusu sonuçlanmayan kişilerin izlemesi gereken yol ile ilgili de değerlendirmelerini paylaştı. 

Kouya ilişkin "Mart 2023'te emeklilik başvurusu yapan ancak başvurusu hala sonuçlanmayanlar birincisi; hizmet birleştirmelerinde sorun olabilir. İkincisi; geçmişte Bağ-Kur'da bir ilişkilendirilmişlik hizmetleri olabilir" ifadelerini kullanan Dilek Ete, yani kişinin geçmişte Bağ-Kur’da sigortası var ya da geçmişte bir iş kurmuş ama Bağ-Kur’lu olduğundan haberdar olmadığını, bunlarla ilgili bir sıkıntı olduğunu belirtti. Ete, "Bağ-Kur’u olanların mutlaka, emeklilikleri SSK bile olsa, bu hizmetten dolayı bir aksilik var mı yok mu sorgulamaları gerekiyor" şeklinde konuştu. 

4 MAAŞ VE 2 BAYRAM İKRAMİYESİ ALINABİLİR 

Dilek Ete, açıklamasını "Diğer bir konu; SGK’nın 2019.9 sayılı genelgesi ile kendi şirketinde sigortalı olanlar. Bu durumda olanlar da çok fazla ret alıyor. Hukukçular arasında ret alanlar var" diyerek sürdürdü ve avukatlar arasında 2008 öncesi isteğe bağlı topluluk sigortasında primlerini ödememeleri sebebiyle red alanlar olduğunu söyledi. 

Bu konuda da SGK'ya gidip bizzat öğrenilmesi gerektiğine dikkat çeken Ete, "Eğer Sosyal Güvenlik Kurumu 'Prim gününüz eksik' ya da 'Bağ-Kur’da 2019/9 sayılı genelgeye tabisiniz' derse, mutlaka hizmet günlerini kontrol edip, ondan sonra yeniden başvuru yapılması gerekiyor" diyerek, aksi durumda nisan, haziran, temmuz ve ağustos emekli aylığı ve iki bayram ikramiyesinden vazgeçmiş olacaklarını vurguladı. 

Emekliliği sonuçlanmayan EYT liler hemen bakın! 4 maaş ve 2 ikramiye fırsatı! Bu detayları aman gözden kaçırmayın! 

YENİDEN BAŞVURANLARA EYLÜL'DE MAAŞ VERİLECEK 

Bir an önce emekli olmak isteyen EYT'liler, maaş tarihlerini merakla araştırıyor.  Henüz emekliliği onaylanmamış olanların yeniden başvuruda bulunması gündeme geldi fakat başvuru yapmadan önce hizmet günlerinin kontrol edilmesi gerekiyor. Dilek Ete, konuya ilişkin "Ağustos ayında yeniden bir başvuru yaparlarsa ilk maaşları eylülden itibaren birikmeye başlayacak" açıklamasında bulundu. 

A101'e Ola alüminyum katlanabilir elektrikli bisiklet geliyor! Hemen özelliklerine göz atın

Akbank'tan velilere müjde! Okula dönüş alışverişlerinde 8.700 TL'lik chip-para fırsatı

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!


Geri Dön