18 / 05 / 2024

Emeklilik ikramiyelerinde öyle bir oran verildi ki! Emekliler bu haberle bayram edecek!

Emeklilik ikramiyelerinde öyle bir oran verildi ki! Emekliler bu haberle bayram edecek!

Asgari ücrete gelen zam ardından memur ve emekli maaşları derken şimdi gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. İşte bu konudaki son gelişmeler!



Yeni yılda emeklilere ödenecek bayram ikramiyelerinde artış beklentisi günden güne artıyor. Yüzde 280 zam iddiaları da gündemde yer almaya başladı. Vatandaşlar Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri kaç TL olacak, ne kadar olacak? sorularının yanıtını arıyor. İşte bu konuda merak edilen sorular hakkındaki tüm yanıtlar…

2023 yılında memur ve emekli maaşlarına Ocak ve Temmuz dönemi için yüzde 30'luk zam uygulanırken, açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Yapılan zamları ile birlikte en düşük memur maaşı 9105 TL'den 11.846 TL'ye çıkarıldı.  Memur emeklisi aylıkları için en düşük tutar 6.078 TL'den 7901 TL'ye yükselmiş oldu. Bunun yanı sıra 2022 yılında en düşük emekli maaşı 3.500 TL olurken 2023 yılında bu tutar 5.500 TL'ye yükseltildi. Ramazan ve Kurban bayramında ödenecek bayram ikramiyelerinde de artış yapılacağı öngörülüyor.

 Peki, Emeklilerin bayram ikramiyeleri arttı mı, ne kadar olacak? İşte merak edilen soru hakkındaki tüm cevaplar…

BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

Yeni yıl ile birlikte emekli ve memur maaşlarına zam yapılırken asgari ücret ödemeleri de zamlanan kalemler arasında yerini almış durumda. Zam haberleri peş peşe gelirken Ramazan ve Kurban bayramında ödenecek bayram ikramiyeleri içinde artış yapılması bekleniyor.  Ankara  kulislerinden gelen bilgiler ışığında seçim hazırlıkları kapsamında bayram ikramiyelerine yüzde 280 oranında zam yapılacağı düşünülüyor.

Yapılacak zamlar ile birlikte 13 milyon 700 bin emekli için bayram ikramiyelerinin 4.180 TL olabileceği aktarıldı. 2023 yılında EYT düzenlemesinin yürürlüğe girmesi ile birlikte 2 milyon 250 bin kişi daha emekli olma şansını yakaladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön