07 / 07 / 2024

Emeklilik soruları! Emeklilik başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim? Emeklilik evrakları verdim ne zaman gelir?

Emeklilik soruları! Emeklilik başvuru sonucunu nasıl öğrenebilirim? Emeklilik evrakları verdim ne zaman gelir?

Emeklilik pek çok çalışanın, çalışma hayatının sona erdiği ve rahata erdiği süreci tasvir etmektedir Bu konuya dair de vatandaşlar, pek çok soru sormaktadır. İşte o sorulardan bazıları!



EMEKLİLİK BAŞVURU SONUCUNU NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden aramaya dair öncelikle http://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayarak ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için de gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginiz istenmektedir.

EMEKLİLİK EVRAKLARI VERDİM NE ZAMAN GELİR?

Emeklilik başvurusunun tamamlanma süresi, 15 günle 3 ay arasında değişmektedir. Hizmet süresinin tamamını memuriyet görevinde geçiren bir bireyin emeklilik işlemlerinin sonuçlanması ise 6 ile 7 gün içinde gerçekleşmektedir. Şu anda da sigorta kolu ne olursa olsun emeklilik başvuruları ortalama 15 günde sonuç vermektedir.

YENİ EMEKLİ OLAN SSK’LI NE KADAR MAAŞ ALIR 2022?

SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri 2022 yılının temmuz ayında maaşlarını yüzde 42.35 zamlı alacaktır. Resmi Gazetede yayımlanan karar ile de en düşük emekli aylığı 3.500 lira olacak. Yıl başında ise en düşük emekli aylığı 2.500 liraya çıkarıldı ve şimdi ise 3.500 liranın altında emekli aylığı alınmayacaktır.

EMEKLİ İKRAMİYELERİNİN YATACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Emekli ikramiyelerinin yılbaşında yatırılması ile ilgili bir düzenleme ne yazık ki yok. Her yıl olduğu gibi 2023 yılında da bayram ikramiyeleri Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin maaş hesaplarına geçmiş olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 yılı dini günler takviminde Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023, Kurban Bayramı da 28 Haziran 2023 tarihine denk geldiğini açıkladı. Bu bilgiler doğrultuda emekli ikramiyelerinin bayrama dört gün kala yatırılması bekleniyor.

90 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 22 Aralık 2022 fiyat listesi!

Akaryakıt piyasasını alt üst edecek karar! 2023’de geçerli olacak! İşte detaylar!

TOKİ  Ankara  kura tarihi! Ankara TOKİ kurası ne zaman çekilecek?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön