18 / 05 / 2024

Emeklilikte flaş gelişme! Tarih öne çekiliyor!

Emeklilikte flaş gelişme! Tarih öne çekiliyor!

Emekli olmak için bekleyen milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli gelişmeler yaşanıyor. Emeklilik tarihini öne çekmek isteyen vatandaşlar kanunda bulunan ilgili maddeleri yakından takip ediyor. Kanunda belirlenen maddeleri yerine getirenler erkenden emekli olabiliyor...



15 YIL VE 3600 GÜN

1. ÇOCUK AVANTAJI: Kadın çalışanlar çocukları aracılığıyla prim kazanma olanağına sahiptir. Bu fırsat, 3 çocuğa kadar ödünç vererek 2160 gün, yani 6 yıl kazandırıyor. Böylece yaşı ve yılı dolmuş bir anne, 3 çocuğu varsa 6 yıl erken emekli olabilir. Buradaki tek koşul, çocukların sigortadan önce doğmuş olmasıdır.

2. ASKERLİK ÖNEM GETİRİR: Erkekler için askerlik süresi hem yaşı geri çekme hem de ikramiye kazanma fırsatı verir.
Askerlik için sigortalı olmadan önce yapılan borçlanmalar, sigorta giriş tarihini en az kredinin alındığı gün kadar geriye çeker. Böylece en az 1 yıl önce emekli olma imkanı vardır.

3. 10 YIL BONUS YETERLİ: Kısmi emeklilik olarak da adlandırılan yöntemde 15 yıl 3600 günü dolduranlar artık çalışmadan emekli olabiliyor. Burada yaş şartı kadınlar için 58, erkekler için 60'tan başlamaktadır.
Bu fırsat 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar için geçerlidir. Daha sonra prim 4500'e, yıl şartı 25'e çıkar.

Emeklilikte flaş gelişme! Tarih öne çekiliyor!

4. YÜZDE 60 RAPORU YETERLİ: Çalışırken iş yapma kabiliyetinin en az yüzde 60'ını kaybedenler sağlık raporu alarak maluliyet nedeniyle emekli olabilirler. En az 1800 günlük prim yeterlidir.

5. VERGİ İNDİRİMİ YAŞI KALDIRIR: Engelli çalışanlar, en az yüzde 40 oranında maluliyetle vergi indirimi aldıklarında, yaşlarına bakılmaksızın 15 yıl 3.600 günden başlayarak 18 yıl 4680 güne kadar emekli olabilirler.

6. AŞINMIŞ KAZANÇLAR: Ağır işçi, maden işçisi, gazeteci, denizci gibi mesleklerde çalışanlar, sigortalılık sürelerine belirli bir gün ekleyerek ve işten ayrılarak emekli olma imkânına kavuşurlar.

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön