27 / 05 / 2024

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! İşte o kritik şartlar!

Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! İşte o kritik şartlar!

EYT ile ilgili çalışmalar yeninde gündemde yerini aldı. Kapsamın belirlenmesinden sonra emeklilik için hesaplama yapılacak. Burada işe başlangıç tarihi ve prim ön plana çıkıyor. Peki, düzenleme ile kimler emekli olacak? Nasıl hesaplama yapılacak? İşte EYT ile ilgili ilişkin merak ettiği tüm detayla



İŞTE FORMÜLLER

EYT kapsamı belirlendikten sonra emeklilik koşulları için farklı formüller masaya gelecek. SSK'lıların primi düşük olanlar için kısmi emeklilik, yıl ve primi tamamlayanlar için yaş şartı aranmaksızın veya belirli bir miktarın ödendiği 50 yaş formülü ile emeklilik uygulanan Finlandiya modeli bunlardan bazılarıdır. maaşından kesinti yapılır.

 Emeklilikte yaşa takılanlar dikkat! İşte o kritik şartlar! 

A Haber'de yer alan habere göre; farklı kurumlarda çalışmaları olanlar bu hizmetlerini birleştirecek.Ancak emekliliği, son 7 yıllık sigortalılık süresinde 3.5 yıl en fazla hangi kuruma prim ödemişse oradan olacak. Bunun için de 1261 günlük prim önem kazanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön