11 / 05 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

EYT mağdurları için çalışmalar hız kazandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra gözler EYT’liler için üzerinde çalışılan düzenlemeye çevrildi. Peki EYT yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar haberimizde…



‘ÖNCELİKLER ORTAYA ÇIKTIĞINDA KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in öncesinde AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş da EYT mağduriyetine dair konuşmuştu. EYT’liler için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Kurtulmuş, EYT alanında çalışmaların sürdüğünü ve bu çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından devam ettirildiğini kaydetmişti. Numan Kurtulmuş, bu çalışmalarda öncelikler ortaya çıktığında bunların kamuoyuyla paylaşılacağını aktarmıştı.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

MAĞDURİYETİ ÇÖZECEK 3 FORMÜL MASADA

Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunun çözüme ulaştırılması için 3 farklı komisyonun kurulması planlanıyor. TRT Haber’de yer alan bilgilere göre, bu komisyonlar "yıl, prim ve yıpranmaya dayalı formüller" üzerinde çalışacak. Komisyonlar ayrıca model-çözüm önerilerini de değerlendirecek. Birinci aşama olarak sözleşmeli personellerin kadro sorununa dair çalışacak bir EYT Komisyonu kurulması planlanıyor.

Türkiye gazetesinden Selçuk Böke'nin haberine göre, EYT mağdurlarının 2023 yılı başından itibaren ¨kademeli¨ olarak emeklilik hakkı kazanabileceği bir düzenlemenin yapılması üzerinde durulacak. Sandık ve vakıflar aracılığıyla "iş emekliliği", "kısmi erken yaşlılık emekliliği, kesintili erken emeklilik", "halk emekliliği" ve süre tamamlanması gibi seçenekler değerlendirilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön