28 / 04 / 2024

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

EYT mağdurları için çalışmalar hız kazandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra gözler EYT’liler için üzerinde çalışılan düzenlemeye çevrildi. Peki EYT yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar haberimizde…



5 milyondan fazla kişiyi kapsayan EYT mağduriyetine karşı atılacak adımlar için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarih vermişti. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için alternatif çözüm önerileri üstünde de çalışılmalar sürüyor. Peki EYT’liler için hangi formüller konuşuluyor? EYT yasası çıkacak mı, ne zaman çıkacak? İşte 19 Temmuz 2022 EYT'de son durum…

EYT’liler, emeklilik için yaş doldurmayı bekleyen vatandaşlardan, 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olan vatandaşlardan ve hali hazırda emekli olamayan vatandaşlardan oluşuyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin önceki günlerde milyonlarca EYT’liyi ilgilendiren bir açıklamada bulunmuştu. Bilgin, Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasına dair yapılan çalışmalara ilişkin ilk kez bir tarihi işaret etmiş ve EYT mağduriyetinin bu yılın sonuna kadar çözülecek konular arasında yer aldığını söylemişti. Bilgin, “Önümüze gelen tüm dosyalar bu yılın sonuna kadar çözülecek. Değişik çözüm önerileri için de çalışmalarımız devam ediyor" şeklinde konuşmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön