09 / 05 / 2024

Emekliye bayram ikramiyesi açıklandı mı? Milyonların beklediği emekli bayram ikramiyesi ile ilgili Erdoğan ne dedi?

Emekliye bayram ikramiyesi açıklandı mı? Milyonların beklediği emekli bayram ikramiyesi ile ilgili Erdoğan ne dedi?

Türkiye'nin gözü kulağı emeklilere bayram öncesi ödeneceği açıklanan emekli maaşları bayram ikramiyesindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Toplantısı sonrasında açıklaması beklenen emekli bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı.



Yaklaşan Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı nedeniyle emekliler 4 yıldır verilen emekli bayram ikramiyesiyle ilgili gelişmeleri yakından izledi. Herkesin gözü kulağı Ankara'dan gelecek haberlere kilitlendi. Bayramda ekonomisine biraz katkı sağlamak isteyen emekliler 1 Mayıs tarihinde yatırılacağı iddia edilen emekli bayram ikramiyesiyle ilgili Beştepe'den çıkacak kararı bekledi. 

12 Nisan Salı günü emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak zammın da açıklanması bekleniyordu. Emekli bayram ikramiyelerine yüzde 36 olan yıllık enflasyon rakamı oranında artış yapılması, bin 100 lira olan ikramiye tutarının bin 500 liraya yükselmesi gündemdeydi. Kulislerde dolaşan iddiaya göre emekli bayram ikramiyeleri toplamda 3 bin lira olacaktı. 

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri

Şehit yakınları ve gaziler

Ölüm aylığı alanlar

Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

Geçici köy korucuları

Şeref aylığı alanlar

Şampiyon sporcular,

Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,

Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön