Kent Haberleri

Emekliye, dar gelirlilere ve 3 çocuklu ailelere destek verilecek! Hükümet resmen açıkladı!

Dar gelirli vatandaşların elini rahatlatmak için hükümet sosyal yardımları tek çatı altında topluyor. Emekli, asgari ücretli ve dar gelirliye kira yardımı, gıda yardımı, çocuk bakım desteği, çocuklu aileye vergi indirimi gibi destekler verilecek.  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının çalışmaları dâhilinde emekliye, dar gelirlilere ve 3 çocuklu ailelere destek verececeğini açıkladı. 

DAR GELİRLİ AİLEYE DESTEK!

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; desteklerden yararlanmak isteyenler için hane halkı geliri ve mülk sahipliği kriterleri gibi birçok konuda çalışmalar yürütülecek ve kıstaslar belirlenecek.

Çalışma sonrasında asıl yardıma muhtaçların yardım almasını engelleyen uygulamaların da önüne geçilmiş olacak. 

Böylece bir yıl boyunca yüksek gelirli ve dar gelirli ayrımı yapılmaksızın bütün vatandaşa 25 metreküp ücretsiz doğalgaz verilmesi gibi uygulamaların önüne geçilecek. Böylece sosyal yardımda hakkaniyet gözetilecek, sosyal devlet anlayışı ön plana çıkacak.

KREDİLERDE FAİZ DÜŞÜK TUTULACAK

Asgari ücreti artırarak refah seviyesine ancak belli bir oranda katkı sağlayabiliyorsunuz. Buradaki refah kaybı sosyal yardımlarla artırılacak. Vatandaş devleti hissedecek. Üç çocuktan sonra vergi indirimi sağlanması, bu ailelerin aldıkları kredilerde faiz oranlarının düşük tutulması gibi uygulamalar hayata geçirilecek.

SED ÖDEMESİ NE KADAR?

Sosyal ve Ekonomik Destek Programı olarak açıklanan halk arasında ise SED ödemeleri olarak bilinen ödemeler belirli şartları taşıyan vatandaşların hesaplarına 6 bin 396 TL olarak yatıracak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara 6 bin 396 TL olarak yatırılacak olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED), eğitim gören çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik geçici mali yardım programı olarak belirtiliyor.

Dar ve orta gelirli vatandaşlara konut müjdesi! Yeni destek paketi geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi: Dar ve orta gelirlilere kapsamlı konut desteği geliyor!