01 / 05 / 2024

Emekliye kira yardımı yolda!

Emekliye kira yardımı yolda!

Emekliler için destekler yeniden gündeme geldi. Talepler hayata geçerse, TOKİ konutlarından emekliye daha fazla pay ayrılacak, muhtaçlara kira yardımı yapılacak.



Bayram ikramiyesi, banka promosyonu gibi ödemelerle ek geliri bulunan emeklilere, şimdi de ev desteği gündeme geldi. Güneş'te yer alan habere göre; Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), kirada oturan emekliler için 2 ayrı talebi gündeme taşıdı. 

KONTENJAN YÜZDE 25 

Vatandaşlara düşük taksit oranlarıyla ev sahibi olma fırsatı sağlayan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) konut projelerinden emeklilere yüzde 25 kontenjan ayırdı ve TÜED bu oranın yüzde 50’ye çıkarılmasını istiyor. Yine TÜED, ev sahibi olmayan emeklilerin gelirlerinin yaklaşık 600 lirasının kira ve ısınmaya gitmekte olduğunu ifade ederek “Emeklilere kışın kira ve yakacak yardımı yapılsın” çağrısında bulunuyor.

HER AY YARDIM YAPILACAK 

Bu istekler hayata geçirilirse, TOKİ her projede bulunan konutlarının yarısını emeklilere ayıracak, daha çok emekliye ev sahibi olma fırsatı sunulacak. Emekliler, kira yerine kendi evinin taksitini ödemesi yapacak. Diğer taleple de emekliler kirada oturdukları süre boyunca kira yardımıyla rahatlayacak. TÜED, yaptıkları Emekli Profili Araştırması’nda, her 3 emekliden birinin kirada oturduğunu belirlediklerini kaydediyor.

Kirada oturan emeklilere çifte müjde!

TOKİ'den emekliye ev desteği!


Geri Dön