16 / 05 / 2024

Emekliye refah payı mı geliyor? Refah payı ne demek? İşte yanıtlar

Emekliye refah payı mı geliyor? Refah payı ne demek? İşte yanıtlar

Yılbaşına yaklaştıkça memur maaşı ve emekli aylıklarının hesaplamaları ile birlikte emekliye ve memura zam pazarlığı da başladı. Enflasyon farkına artı yüzde 10 refah payı ekleneceği konuşuluyor.



Memur maaşları toplu sözleşme gereği % 8 ve bu oranı geçtiğimiz 6 aylık enflasyon farkı kadar zam alacak. Emekli vatandaşların maaşları da 6 aylık enflasyon farkı olarak maaşlarına yansıyacak. Yeni yıa az bir zaman kala memur ve emeklilerin maaşları da netleşmeye başladı

Doğal olarak görünür bu zamma ek olarak, vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğini beyan eden hükümetin ek uygulamaları da gündemde olacak.

Emekli ve çalışanları enflasyona ezdirmemek için çalışma başlatan hükümet, yüzde 5 ila 10 arası refah payı verilmesini gündeme aldı. Böylelikle en düşük emekli maaşı da yükselmiş olacak.

Emekliler ile çalışanlar enflasyona ezdirilmeyecek

Emekliye refah payı mı geliyor? Refah payı ne demek? İşte yanıtlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler ile çalışanların koşullarının düzeltilmesi ve enflasyona ezdirilmemeleri yönündeki talimatları sonucunda hükümet çalışmalarını hızlandırdı.

Yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi gündeme geldi

Kulislerde, emekli ve memurlara yılbaşında refah payı verileceği ve bunun yüzde 5 ila 10 arasında bir rakam alacağı konuşuluyor. Böylelikle emekli ve memurlara yılbaşında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, gündeme gelirken 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı da buna göre yükselmiş olacak.

“Refah payı”, çalışanların aldıkları maaşlarından enflasyon oranı düşüldükten sonra, yapılan artıştan hesaplanarak ödenen tutar olarak tanımlanıyor. Böylece, memur, emekli ve işçi, refah payı ile olası kur dalgalanması ve fiyat artışından korunmaya çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekilleri ile görüştü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön