18 / 05 / 2024

Emekliye temmuz müjdesi: 441 liraya kadar zam!

Emekliye temmuz müjdesi: 441 liraya kadar zam!

Milyonlarca emekli temmuz ayında maaşlara yapılacak olan zam oranlarını merak ediyor. Her yıl ocak ve temmuz ayında zamlı maaş alan emekliler temmuzda yapılacak olan zam miktarını araştırıyor...



Milyonlarca emekli her sene ocak ve temmuz ayında maaşlarını zamlı alıyor. Bu sene temmuz ayında yapılacak olan zam miktarı emekliler tarafından  heyecanla bekleniyor.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; yapılacak zam oranlarında belirleyici etken enflasyon rakamları. Şu ana kadar 5 aylık enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı yüzde 6.39 olarak belirlendi. Bu oran da maaşlarda 441 liraya kadar bir artış sağlayacak. Son ayın enflasyon verisinin açıklanmasının ardından zam miktarı netleşmiş olacak. Peki, emekli temmuz maaş zammı ne kadar olacak?  İşte emekli maaşlarına yapılacak zam miktarı ile ilgili merak edilenler...

Emekliye temmuz müjdesi: 441 liraya kadar zam!

GÖZLER EMEKLİ MAAŞLARINA ÇEVRİLDİ

Emeklilere yapılacak olan temmuz zammı netleşmeye başladı. Şu zamana kadar 5 aylık veri açıklandı. Açıklanan rakamlar neticesinde maaşlara 441 liraya kadar bir artış bekleniyor.

Gerçekleşen enflasyon oranına göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarında 441,44 liraya varan artış gerçekleşecek. En yüksek aylık net 6 bin 908 lira 35 kuruştan, 7 bin 349 lira 79 kuruşa yükselecek.

Piyasa Katılımcıları Anketi'nde yer alan enflasyon tahminine göre ise ilk 6 aylık TÜFE yüzde 7.67'yi bulabilecek. Bu durumda en yüksek maaş 529,87 lira artışla, 7 bin 438 lira 22 kuruş olacak.

Emekliye temmuz müjdesi: 441 liraya kadar zam!

Emekli temmuz zammı belli oldu mu?

Emekli ve memur maaş zammı ne kadar olacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön