27 / 04 / 2024

Emin Grup'tan CNR Emlak Fuarı'nda elektrikli oto çıkarması!

Emin Grup'tan CNR Emlak Fuarı'nda elektrikli oto çıkarması!

24 yıldır faizsiz ev ve otomobil sahibi olmasını sağlayan Emin Grup CNR 2015 Emlak Fuarı'nda konut projelerinin yanında, kendi dönüştürdüğü yeni elektrikli otomobili de ilk kez sergiledi.



Konut ve otomobil projeleriyle ilgili olarak konuşan Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün; "Emin Grup olarak bünyemizde bulunan şirketlerimizden Eminevim ve Eminotomotiv ile yıllardır insanların faizsiz ev ve otomobil sahibi olmalarını sağladık ve devam ediyoruz. Bunun yanında Emin İnşaat olarak ta yeni yapılar üreterek insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Burada Ahenk, 5Yüz60 ve Nefes projelerimizde bunlardan bazıları. Bunun yanında %100 elektrikli ve çevre dostu aracımızı, insanlarımızın hayatını kolaylaştırmak, onların yakıt maliyetini düşürmek ve gelecek nesillerimize daha temiz bir dünya bırakmak için dönüşümünü yaptığımız bu otomobili de görücüye çıkardık. 


100 KM’DE 1 TL MALİYET 

Dönüşümünü yaptığımız araçlar yüzde 100 elektriklidir. Yüzde 100 elektrikli araçların işletme maliyeti mazotlu araçların yüzde 10 u kadardır. Bizim aracımız 100 km de yaklaşık 1 TL lik elektrik tüketmektedir. Bakım aralığı çok daha uzundur. CO2 salımı sıfırdır. Dönüşüm işlemini bu gerçekleri dikkate alarak, ekonomiye ve çevreye daha faydalı iş yapmak için gerçekleştirdik. 


YILLIK TASARRUF 30 BİN TL 

Otomobilimiz bu dönüşüm sayesinde yılda en az 30 bin lira kadar bir tasarruf sağlamış olacak. Bu da insanlarımızın ekonomisine büyük bir katkı sağlamış olacak. Otomobillerin hem satış hem de kiralama yoluyla halkımıza sunacağız. Otomobili satın alıp, motor, depo, egzoz gibi petrol yakıta uygun ekipmanlarını söktükten sonra, Elektrik motoru, pil paketi gibi uygun ekipmanları montajlayarak üreteceğiz. Elektrikli otomobilleri satacağımız gibi, kiralama da yapacağız.


İki ayrı model olacak

Aracımızın 200km ve 350km menzilli olmak üzere 2 modeli bulunmaktadır. Araçlarımızın hızları 170km, şarj süreleri ise; tercih edilen şarj cihazına göre 1 saat ile 8 saat arasında değişmektedir. Her iki araç da Frenden enerji kazanım sistemi, klima, Çekiş Kontrol sistemi, ABS, EBS standart donanımdadır. Araçlarımızın garantisi 3 yıl ve 100.000km. Pillerimizin garantisi 8 yıl veya 300 bin km dir.


Ayda 100  adet üretim

Otomobil hakkında teknik bilgilere değinen Emin Grup Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Üstün; Araçlarımızda 56 kw ve 60kw lık Ac su soğutmalı motor kullanmaktayız. Aracımız tek şarj ile 200 km ve 350 km menzile sahiptir. Araçlarımız 220 ve 380 wolttan her prizden şarj imkanına sahiptir. Tesisimizin aylık 100 adet kapasiteli olmasını planlıyoruz. İstanbul da 2 servis ve 10 noktada hızlı şarj sistemi kuracağız.



Akşam 


Geri Dön