02 / 05 / 2024

Emin Sazak: Konut ve araba kredilerine düzenleme gelebilir!

Emin Sazak: Konut ve araba kredilerine düzenleme gelebilir!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ekonomiyi soğutma yönünde aldığı kararlarda konut ve otomobil sektörünün büyük oranda dışarıda tutulduğunu belirtti



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Emin Sazak, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun (BDDK) ekonomiyi soğutma yönünde aldığı kararlarda konut ve otomobil sektörünün büyük oranda dışarıda tutulduğunu belirterek, zaman içinde konutla ilgili yeni bir düzenleme gelmesinin muhtemel olduğunu kaydetti. Ekonomide çok ani zıplamalar ya ılmaması gerektiğine işaret eden Sazak, sektörün ve sektör düzenleyicilerini daha dikkatli davranmasını isteyerek, "Ekonomiye soğutmaya çalışırken, dondurmayalım" dedi.

Piyasa doydu
Zaman içinde konutla ilgili yeni bir düzenleme gelebileceği mesajını veren Sazak, "Benim buradaki görüşüm kararların zamana yayarak uygulanması. Bu yaklaşım sektör açısından da  uzun vadede faydalı olacaktır. Ani kararların sektörümüzdeki özellikle konut stoğu konusunda negatif etkileri olacağı, herkes tarafından kabul gören bir gerçek" dedi.
Türkiyede konut piyasasının her zaman özellikle büyük şehirlerde çok hareketli olduğunu belirten Sazak, 2006 ve 2007 yıllarında Türkiyede inşaat sektörünün çok hızlı büyüdü. En  büyük itici güç, gayrimenkule, özellikle konut sektörüne yapıldı. Fakat yatırımlar, takip eden senede ise çok ciddi düşüşler yaşandı. Çünkü belli bir noktada piyasa doydu.".


Geri Dön