27 / 04 / 2024

EMITT 2011 fuarı bugün sona eriyor!

EMITT 2011 fuarı bugün sona eriyor!

Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenen '15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011' bugün sona eriyor



15. kez düzenlenen Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT, Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle 60 ülkeyi aynı çatı altında buluşturdu. Kültürel ve tarihi değerler otantik standlarla fuara taşınırken, bölgelerin yöresel yiyecekleri, içecekleri, doğal güzellikleri, tarihi eserleri, birer davet edasında ziyaretçilere sunuldu

Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği işbirliğinde Ekin Fuarcılık ve ITE Group tarafından Beylikdüzü TÜYAP'ta düzenlenen '15. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı-EMITT 2011' bugün sona eriyor. Türkiye'den 150'yi aşkın il, ilçe ve beldeyle 60 ülke katılımcılarını aynı çatı altında buluşturan fuarda, yöresel motifler ve tarihi eserlerin ışığında hazırlanan standlar ziyaretçilerden büyük ilgi görürken, fuara özel ikramlar, geleneksel lezzetlerin birarada tadıldığı bir atmosfer oluşturdu.
BAKAN GÜNAY KINA YAKTI

Standları gezen Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fas ve Yemen standlarında kahve içip, eline kına yaktırdı. Mısır standında bir Mısır kraliçesinin resmi hediye edilen Günay, resmin altına hiyeroglif yazısıyla kızının ismini yazdırdı.

Kapılarını 13 şžubat 2011'e kadar ziyaretçilere açan EMITT Fuarı'nda, yöresel standlar büyük beğeni topluyor. İlginin en yoğun olduğu standlardan biri şžanlıurfa Standı oldu. Standı ziyaret eden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, söylenen Urfa türkülerine eşlik etti. Adana, Mersin ve Matay'ın ortak standda biraraya geldiği fuarda, yöresel tatlar da ziyaretçilere ikram edildi. Ordu Standı'nda fındık, turşu ve ballı ürünler, Uşak Standı'nda tarhana çorbası ve helva, Erzincan Kemah Standı'nda ceviz, tulum peyniri, Kayseri Standı'nda sucuk, pastırma ve mantı, Van Standı'nda otlu peynir ve tandır ekmeği, Bursa Standı'nda Kemalpaşa tatlısı ve kestane şekeri ikram edildi...

ULU CAMİİ'NİN CENNET KAPISI

Sivas Belediyesi, EMITT Fuarı'na Divriği Ulu Camii'nin Cennet Kapısı'yla katıldı. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 'EMITT Fuarı'na yıllardır katılıyoruz. Divriği Ulu Camii'nin Cennet Kapısı ile fuara katılıyoruz. Sivas, kültür ve tarih şehridir. Sivas bir Selçuklu, bir Osmanlı şehridir. Cumhuriyet döneminin de önemli bir şehridir. Ulu Camii ve Gökmedrese'nin de aralarında bulunduğu önemli tarihi eserlerimiz bulunmaktadır. İnsanların gelip buraları görmelerini istiyoruz' dedi.


Van Gölü suyundan losyon

* EMITT'te, cilt hastalıklarına iyi geldiği bilimsel olarak da ispatlanan 'Van Gölü suyu', ziyaretçilere 'losyon' olarak dağıtılacak.

* Sivas standında, Sivas'ın dünyaca ünlü Divriği Ulu Cami, Kangal köpeği ve doktor balıklarının yanısıra yöresel tatlarından katmer ve çörekleri de tanıtılıyor.

* İki ayrı stand açan THY, Singapur'a seferlerin 25. yılı nedeniyle, bu ülkenin standında ziyaretçilere gidiş-dönüş uçak bileti, otel konaklaması gibi sürprizler hazırladı.

* Bursa'daki dünyaca ünlü Yeşil Türbe, Kozahan, Irgandı Köprüsü ve Tophane Saat Kulesi'nin devasa maketleri de fuarda sergilendi

* Konya'nın Mevlana Müzesi de ilgi gören standlar arasındaydı.

* EMITT 2011 kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.


Sağlıklı bir hayat için Kazdağları'na

2000 yılından bu yana fuara katılarak EMITT'in gediklilerinden olan Edremit, bu yıl organize ettiği stant ile özellikle yabancı turizm profesyonellerinin dikkatini çekiyor. Uluslararası bölümde yer alan Edremit standı, Edremit Belediyesi ve Edremit Ticaret Odası'nın ortaklaşa çalışmalarıyla kuruldu. Kazdağları, denizi, termal turistik tesisleri, oksijeni ve denizi ile turizmin hızlı yükselen değerlerinden birisi olan Edremit EMİTT 2011 fuarının da ilgi merkezlerinden bir tanesi oldu.


Bir cm'ye bin düğüm

Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Bolu'dan turizm işletmeleri fuara, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) çatısı altında katıldı. Fuarda Hereke halıları içinde yer alan ve santimetresine bin 24 düğüm olan 'dünyanın en ince' halısı da görücüye çıktı.


Sky 25 günde 43 bin yolcu sayısına ulaştı

EMITT Fuarı'nda yoğun ilgi gören Sky Airlines 15 Ocak'ta başladığı tarifeli iç hatlar uçuşlarında 25 günde 43 bin yolcuya hizmet verdi. 'Avrupa'nın En İyi Charter şžirketi' seçilen ve 10 yıl boyunca Avrupa'da 11 milyondan fazla yolcu taşıyan Sky Airlines, tarifeli iç hatlar seferlerine başladığı 15 Ocak'tan beri yoğun ilgiyle karşılaşıyor. Haftanın 7 günü Antalya, İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van ve Trabzon arasında tarifeli uçuşlar düzenleyen Sky Airlines, 25 gün gibi kısa bir sürede 800 saat uçuş ve 580 sefer gerçekleştirdi.
Yeni şžafak/YILMAZ YILDIZ


Geri Dön